Министерството на младежта и спорта одобри средствата за дейността през

...
Министерството на младежта и спорта одобри средствата за дейността през
Коментари Харесай

ММС подпомага федерациите по олимпийски спортове с 42,991 млн. лв.

Министерството на младежта и спорта утвърди средствата за активността през актуалната година на федерациите, администриращи олимпийски спортове, които са в размер на 42,991 млн. лева, оповестиха от пресцентъра на ММС.

Всяка централа ще получи по-голямо финансово подкрепяне от страната по отношение на 2023 година То се прави по линия на: Програмата за финансово подкрепяне на планове за олимпийска подготовка, Програмата за финансово подкрепяне на планове за развиване на спорта за високи достижения за олимпийски спортове и Програмата за финансово подкрепяне на планове за кадрово и научно-методическо обезпечаване на спортните федерации за 2024 година

Увеличението на средствата за федерациите по програмата за олимпийска подготовка е обвързвано с идното присъединяване на българските спортисти на Игрите в Париж и опциите за продобиване на повече олимпийски квоти. По тази стратегия дружно със съпътстващата за кадрово обезпечаване са разпределени 27,355 млн. лв.. 

Според измененията в програмата за олимпийска подготовка са обезпечени с 27% повече месечни средства за подготовка на спортистите със извоювани квоти като оптималната сума доближава 3800 лева при предходен предел от 3000 лева А в усъвършенстваната съпътстваща стратегия за кадрово обезпечаване е заложено 15-процентно нарастване на възнагражденията на треньорите и техните екипи. Конкретно при треньорите оптималното финансиране от ММС доближава 3900 лева месечно при 3400 лева преди.

По програмата за развиване на спорта за високи достижения на олимпийските спортове дружно с кадровото обезпечаване са разпределени още 15,635 млн. лева, с които се получава посоченото общо финансиране от 42,991 млн. лева Въпросът с финансовото подкрепяне на Българската федерация по повдигане на тежести ще бъде решен след уточняване на обстановката с техните отговорности.

Заделен е спомагателен финансов запас, който ще бъде разпределен към федерациите в случаи на завоюването на нови олимпийски квоти.

Утре ще бъдат обявени и сумите, избрани за Програмата за финансовото подкрепяне на планове за развиване на спорта за високи достижения за неолимпийски спортове дружно със съпътстващата стратегия за кадрово обезпечаване.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР