Министерството на финансите и Държавният департамент на Съединените щати обявиха,

...
Министерството на финансите и Държавният департамент на Съединените щати обявиха,
Коментари Харесай

САЩ санкционираха водещ руски корабостроител и най-голямата в света диамантена мина



Министерството на финансите и Държавният департамент на Съединените щати оповестиха, че вкарват наказания против съветския държавен колос за рандеман на диаманти " Алроса " (Alrosa), както и против огромната корабостроителна компания JSC United Shipbuilding Corporation (USC), като задачата е да се понижат спомагателните източници на финансиране на военните интервенции на Москва в Украйна. Санкциите засягат и обособени членове на борда на шефовете на фирмите.

Стъпката е част от поредност от ограничения, признати тази седмица от западните съдружници в отговор на зверствата, за които се твърди, че са осъществени от съветските сили против украински цивилни жители.

" Тези дейности, подхванати с Държавния департамент и в съгласуваност с нашите съдружници и сътрудници, отразяват нашите продължаващи старания да ограничим достъпа на Кремъл до активи, запаси и браншове на стопанската система, които са от значително значение за даването и финансирането на бруталността на Путин “, уточни заместник-секретарят на финансовото министерство - Брайън Нелсън.



" Нашите дейности през днешния ден, наред с дейностите, които предприехме от началото на бруталната и неоправдана война на президента Путин в Украйна, са предопределени да се подсилят взаимно и да станат по-интензивни с течение на времето “, уточни в свое Държавният секретар на Съединени американски щати - Антъни Блинкън.

" Докато Кремъл продължава бруталната си офанзива против Украйна и нейния народ, ние сме обединени с нашите съдружници и сътрудници в налагането на спомагателни финансови наказания на Русия “, добави той.

" Алроса " (Alrosa) е съветска група компании за рандеман на диаманти, профилирани в изследване, рандеман, произвеждане и продажба на диаманти. Компанията е водач в света по отношение на добива на диаманти.

JSC United Shipbuilding Corporation (USC) пък е отворено акционерно сдружение в Русия, което сплотява филиали за корабостроене, ремонт и поддръжка в Западна и Северна Русия и в Далечния Изток на страната, с цел да усъвършенства гражданското корабостроене, употребявайки военни уреди.

 Посещение на съветския министър председател Мишустин в корабостроителница на USC

В тази връзка Антъни Блинкън означи, че компанията USC е " създала и построила военните кораби, които са бомбардирали градовете на Украйна “, до момента в който приходите на Alrosa са помогнали " за финансирането на войната на съветското държавно управление и зверствата против Украйна ".

По-рано тази седмица Съединени американски щати постановиха цялостни наказания на частната съветска кредитна институция " Алфа Банк " (Alfa Bank), както и на " Сбербанк " (Sberbank) - най-голямата съветска банкова институция. Бяха неразрешени и всевъзможни нови американски вложения в Русия.

Вчера Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати пък одобри законопроекта за отнемане на Русия от комерсиалния статут на " най-облагодетелствана нация ". След като беше признат от долната камара с болшинство от 420 против едвам 3 гласа, законопроектът беше изпратен на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за публично сключване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР