Министерствата на външните работи (МВнР) и на младежта и спорта

...
Министерствата на външните работи (МВнР) и на младежта и спорта
Коментари Харесай

МВнР и ММС излязоха с обща позиция относо допускането на атлети от Русия и Беларус у нас за олимпийската квалификация по таекуондо

Министерствата на външните работи (МВнР) и на младежта и спорта (ММС) разгласиха взаимно заявление във връзка идната олимпийска подготовка по таекуондо, която ще се организира в България сред 9 и 11 март, а в нея ще се включат четирима представители от Русия и Беларус, които ще вземат участие с безпристрастен статут.

Повод за декларацията е станало нота от Посолството на Украйна в София, в която оттова насочат зов въпросните състезатели да не бъдат позволени на българска територия.

От Министерствата на външните работи и на младежта и спорта подчертаха " безапелационната и поредна позиция на Република България за наказание на непредизвиканата и неоправдана военна експанзия на Руската федерация против Украйна, подпомагана от Беларус " и увериха, че страната ни " се управлява и съблюдава поредно единния метод на Европейския съюз и неговите държави-членки по отношение на Русия и Беларус след началото на съветската военна експанзия против Украйна ".

В същото време от Министерство на външните работи и ММС обърнаха внимание още на обстоятелството, че " към сегашния миг в региона на спорта няма наложени ограничаващи ограничения на Европейския съюз по отношение на Русия и Беларус " и споделиха кой е единственият орган, който може да вземе решение по проблема.

" Решението по отношение на възможното допускане или недопускане до присъединяване на съответни състезатели в предолимпийския европейски квалификационен шампионат по таекуондо в България, е от компетентността на Световната федерация по таекуондо ", се споделя в общата позиция на двете министерства.

" В същото време, предлагаме да не се позволява присъединяване на упоменатите в нотата на Посолството на Украйна в София спортисти ", приключва декларацията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР