Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи на Главна дирекция

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи на Главна дирекция
Коментари Харесай

Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“ получи 32 нови автомобила

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ ключове за 32 нови автомобила. Те са закупени по план „ Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по предварителна защита, подготвеност и реагиране на опасности от естествен темперамент “, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. Общата стойност на плана е близо 20 млн. лв..

" Това е една дребна част от това, което следва да бъде закупено ", уточни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той добави, че е планувано и сега е в развой обезпечаването на общо 385 автомобила, 285 от които са пожарни коли, а другите 100 са профилирана техника.

" Всичко това е с помощта на европейски средства и най-важното - добре свършената работа за чиновниците ", сподели още Стоянов.

По думите на министъра, Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ има огромна потребност от извънредно доста такива коли - високопроходими, оборудвани по характерен метод. Стоянов акцентира, че по този план има включени шест обучителни центъра, през които досега са минали 90 000 души, от които 70 000 са деца. Става въпрос за образование на жителите за рисковете от наводнения, добави министърът.



" Има и планове, които са планувани в Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, за ремонт на към 15 работни пространства на пожарна сигурност, както и закупуване на 6000 комплекта за персонална отбрана. Тези пространства се намират в разнообразни точки в цялата страна ", сподели министър Стоянов.

Той разяснява, че всички са наясно с тежката и тромава процедура, обвързвана със закона за публични поръчки и поздрави екипа на основната дирекция за положителното асимилиране на европейски средства.

Директорът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов сподели, че тези коли ще разрешат на пожарникарите да са потребни на общество. По думите му планът, по които се осъществя тази доставка, е един от най-големите през последните години, а през днешния ден може да се види резултатът. Джартов акцентира, че чиновниците ще са по-добре предпазени, по-осигурени и по този метод ще могат да оказват помощ на жителите.



Търговският шеф на „ Българска автомобилна промишленост “ Тодор Стойков разясни, че колите са високотехнологични, оборудвани са с двулитров бензинов мотор, седемстепенна автоматизирана скоростна кутия, съвсем 200 конски сили мощ, задвижване на четирите колела, както и блокаж на заден диференциал.

Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР