Министърът на вътрешните работи Ивица Дачич оцени като срамно и

...
Министърът на вътрешните работи Ивица Дачич оцени като срамно и
Коментари Харесай

Дачич за съобщението, че Черна гора ще гласува за резолюцията за Сребреница: Срамно и възмутително

Министърът на вътрешните работи Ивица Дачич оцени като " срамно и възмутително " известието, че Черна гора ще гласоподава за резолюцията на Организация на обединените нации за геноцида в Сребреница, оповестява Beta.

Дачич сподели, че е " необикновено " страна, в която сърбите съставляват повече от една трета от популацията, да гласоподава за резолюция, която " показва сърбите като геноцидна нация ".

" В същото време това държавно управление на Черна гора пристигна на власт най-много с помощта на сърбите и тяхната борба на прословутата лития. Срамно и възмутително ", сподели Дачич.

Черногорският министър председател Милойко Спаич разгласи по-рано, че Черна гора ще гласоподава в Общото заседание на Организация на обединените нации за резолюцията за Сребреница и че няма нищо срещу или поддръжка за възможна резолюция за Ясеновац.

" Ние ще гласуваме за това, само че и за всички резолюции, които осъждат геноцида. Ние сме 100 % съгласни с външната политика на Европейския съюз ", сподели Спаич в Народното събрание на Черна гора, отговаряйки на парламентарни въпроси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР