Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е потвърдил, че България

...
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е потвърдил, че България
Коментари Харесай

България потвърдила, че ще приюти 20 деца от изгорелия гръцки лагер

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е удостоверил, че България има подготвеност да подслон 20 деца, които са били без родителите си в изгорелия гръцки мигрантски лагер " Мория ".

Бежанският център бе опожарен предходната седмица. Така без заслон останаха близо 13 хиляди мигранти, измежду които има общо 400 непридружени деца. Преди дни Министерският съвет заяви, че България е предложила да одобри 20 от децата. Сега Терзийски е удостоверил това желание в телефонен диалог с различния министър по миграцията и убежището на Гърция Георгиос Кумуцакос.

България е подготвена да подкрепи Гърция с даване на палатки, одеяла, дезинфектанти и санитарни такъми за хората, останали без заслон поради пожара.

Преди ден министър председателят Кириакос Мицотакис даде обещание на мястото на лагера да бъде издигнат непрекъснат център за приемане на мигранти и бежанци.

Финландия разгласи, че ще одобри 11 малолетни бежанци, Хърватия е подготвена да приюти 12 момиченца. Норвегия се готви да одобри 50 души от лагера, Германия – до 150 деца, Нидерландия предложи да одобри 100 мигранти, половината от които малолетни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР