Министърът на външните работи Теодора Генчовска прие посланика на Швейцария

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска прие посланика на Швейцария
Коментари Харесай

Министър Генчовска прие посланика на Швейцария у нас Раймунд Фурер

Министърът на външните работи Теодора Генчовска одобри посланика на Швейцария у нас Раймунд Фурер. Сред тематиките на диалог бяха развиването на връзките както в двустранен, по този начин и в интернационален проект.

Генчовска дефинира като чудесно съдействието сред двете страни. Тя акцентира, че Швейцария е измежду основните сътрудници на Европейски Съюз и оцени високо приноса на страната във всички сфери от съвместен интерес.

Отбелязани бяха опциите за задълбочаване на двустранните връзки в редица области, измежду които стопанската система, земеделието и дигитализацията. Като сполучлив образец за положителното партньорство в научната сфера бе откроен новосъздаденият Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии в София.

Сред разискваните тематики бяха още следствията от съветската експанзия в Украйна, оправянето с бежанския поток, както и нуждата от подготовка и взаимни дейности във възобновяване от спора.

Външният ни министър посочи потребността от усилване на съществуващото съдействие в региона на защитата и сигурността, както и построяването на съответни качества в тази сфера.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР