Министърът на спорта Радостин Василев е внесъл вчера (31 януари)

...
Министърът на спорта Радостин Василев е внесъл вчера (31 януари)
Коментари Харесай

Бъркотията с ръководството на Тотализатора стана пълна

Министърът на спорта Радостин Василев е внесъл през вчерашния ден (31 януари) в Търговския указател нова заповед (РД-09-76 от 28.01.2022 г.) за назначение единствено на двама нови в управлението на тотото. Това се случва, откакто при първия си опит той не съумя да смени трима от петимата членове на управлението на Българският състезателен тотализатор (БСТ) - тъй като съдът не разреши.

Първоначално Василев искаше новият шеф на тотото да е Александър Тодоров (също от Има Такъв Народ като Василев), който към този момент беше освободен като народен представител точно поради новата служба, а с него в управлението да влезе и различен кадър на Има Такъв Народ Георгий Султанов. Той трябваше да смени Любомир Петров. Петров можеше да апелира решението, тъй като към момента тече правосъдно дело поради опита на служебния състезателен министър Андрей Кузманов да го смени, само че то не е приключило. Любомир Петров обществено даде обещание да не жали отново в съда, единствено че другите двама ръководители, които Василев искаше да смени - някогашните футболисти на " Левски " Христо Йовов и Гошо Гинчев, апелираха. От Софийски градски съд (СГС) постановиха, че до привършване на започнатото произвеждане няма по какъв начин Гинчев и Йовов да бъдат освободени и надлежно на тяхно място да бъдат назначени други хора.
Държавното тото почна да печели, само че управлението му си отива - за какво?
Откак Васил Божков е в " заточение " в Дубай държавното тото към този момент е на облага. Въпреки това ще сменят управлението му, стана ясно от изя...
Прочети повече
Сега Василев работи по различен метод. Той издава заповед от Управителния съвет на Тотализатора да си тръгнат другите двама членове - Людмила Петкова и Валентин Точев. Основанието е, че още през август, 2021 година те са поискали да си тръгнат. Тогава обаче Любомир Петров не искаше и се стигна до обжалване на заповедта на служебния състезателен министър Андрей Кузманов.

Въпросът е дали още веднъж не се получава проблем - тъй като Петкова и Точев са представителите на финансовото министерство в Тотализатора. Няма по какъв начин в управлението да няма представители на финансовото министерство, тъй като Тотото е хазартен оператор. Съответно, следва да забележим дали това ще се окаже още един проблем.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на Има Такъв Народ, като Тодоров бе народен представител в 45-то, 46-то и 47-мо Народно заседание, а през лятото на 2021 година Султанов бе препоръчан от партията за министър на културата.

Още: Спортният министър удостовери, че уволнява управлението на Тотото

Още от ОЩЕ СПОРТ:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР