Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов участва в откриването

...
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов участва в откриването
Коментари Харесай

Министър Стоянов откри нов завод в Кърджали, Кметът: Градът е пример как се работи по време на криза

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов взе участие в откриването на нова френска инвестиция в производството на хидравлични решения за промишлеността.

 

Откриването бе в Източна индустриална зона в Кърджали. В завода се създават цилиндри за селскостопанската и пътностроителната техника. Това е третото подред уголемение на индустриалната мощ на френската компания у нас.

 

На събитието участваха кметът на Кърджали Хасан Азис, регионалният шеф Даниел Делчев, посланикът на Франция Н. Пр. Жоел Мейер, ръководителят и изпълнителният шеф на Френско-българската комерсиална и индустриална камара Стефан Делайе.

 

По мотив откриването градоначалникът доктор инж. Хасан Азис съобщи в обществената мрежа, че Кърджали е образец по какъв начин се работи по време на рецесия.

 

Ето какво още написа той:

Днес се даде старт на нова френска инвестиция в производството на хидравлични решения за промишлеността.

Кърджали сега дава доста добър образец по какъв начин се работи по време на рецесия.

Кризата допуска проблеми в стопанската система, обществената сфера, в производството и в политиката. Кърджали дава образец по какъв начин може да се работи по време на рецесия - не със закриване, а с разкриване на нови индустриални мощности.

“Серта ” за Кърджали не е единствено едно индустриално дружество, “Серта ” от дълго време е неизменима част от нашата община.
Част от битието на Кърджали.

За генерации кърджалийци “Серта ” е и втори дом и тази инвестиция е доста сериозна поръчка, че за бъдещите генерации кърджалийци “Серта ”ще продължава да бъде втори дом.

Всяка инвестиция е оценка за ръководството. Мащабите на една мултинационална компания в лицето на “Серта ” дава оценка освен за локалната, а и за районната и националната власт.

Фирма „ Серта България “ АД развива активност в България от 2003 година. В завода в Кърджали се създават цилиндри за селскостопанската и пътностроителната техника. Това е третото подред уголемение на индустриалната мощ на френската компания у нас. Над 800 кърджалийци ще бъдат ангажирани в работния развой на “Серта България ” АД в Кърджали.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР