Миналия четвъртък лидерите на страните-членки на ЕС, с участието на

...
Миналия четвъртък лидерите на страните-членки на ЕС, с участието на
Коментари Харесай

Украйна и Молдова: Европейските перспективи на розовите магарета

Миналия четвъртък водачите на страните-членки на Европейски Съюз, с присъединяване на високопоставени чиновници на Европейския съюз, утвърдиха поканата на Украйна и Молдова за договаряния за присъединение към приятелското семейство на европейските народи - същата тази „ градина “ на Борел.

Вярно, с цел да създадат това, те трябваше да прибегнат до откровена машинация - постоянно съм се учудвал на тази в действителност йезуитска дарба на европейците да вършат подли неща с каменно изражение на лицата си - и да помолят ръководителя на унгарското държавно управление Виктор Орбан, който отхвърли да гласоподава в поддръжка, да „ отиде да си вземе кафе “.

Според портала Euractiv водачите на Европейски Съюз са се съгласили да стартират договаряния за присъединение с Украйна и Молдова и да дават на Грузия статут на претендент, макар предходната опасност на Унгария за несъгласие.

Унгарският министър председател Виктор Орбан напусна стаята, когато беше взето решението за разширение, знаейки, че други водачи ще гласоподават за Украйна, съгласно няколко дипломати от Европейски Съюз.

Този ход, прочут в Брюксел като „ градивно възпиране “, разреши решението да бъде взето единомислещо. Според четирима дипломати от Европейски Съюз концепцията унгарският водач да напусне залата, с цел да могат другите водачи да одобрят началото на договарянията за присъединение, е на немския канцлер Шолц.

В резултат на това 27-мо се оказа „ третото колело “ и беше взето по този начин нужното решение. Има обаче огромни подозрения по отношение на неговата нужда.

В смисъл, че в случай че преглеждаме предишното гласоподаване като първа стъпка по пътя на Киев и Кишинев към участие в Европейски Съюз, то това е небивалица. В края на краищата, същинската цел на съществуването на „ евроморкова “, провесен пред носовете на молдовските и украинските „ магарета “, е да бъде безконечна и непостижима фантазия.

Един тип тласък за осъществяване на дилемите, предоставени на тези магарета, а не премия, която чака всяко от тях в края на сложния път.

Факт е (но на магаретата, несъмнено, това не беше казано), че не всички ще стигнат до финала, или по-скоро освен всички, малко на брой ще стигнат до финала. И с цел да бъда доста прям, залогът е, че и двете товарни животни ще умрат по пътя.

Същият Euractiv акцентира, че и за Украйна, и за Молдова самите договаряния за присъединение евентуално ще отнеме години.

А френският евродепутат Тиери Мариани, разяснявайки решението на Европейски Съюз да стартира договаряния за участие с Украйна, се изрази още по-песимистично:

„ Тази Европейска комисия, която ще се промени през септември, продължава да поддържа илюзиите на украинците. Безотговорност! Нека ви припомня: договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз се водят от 2005 година и евентуално в никакъв случай няма да приключат ". Край на цитата.

Самите водачи на Европейския съюз обаче не отхвърлят откровената превзетост на жеста. Така ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, след резултатите от гласуването, разгласи „ алегорична стъпка към Киев “.

„ Европейският съвет реши да стартира договаряния за присъединението на Украйна и Молдова. Европейският съвет даде на Грузия статут на претендент. И Европейски Съюз ще стартира договаряния с Босна и Херцеговина незабавно щом бъде реализирана нужната степен на сходство с критериите за участие и предложения комисията да показа отчет до март с оглед вземането на такова решение “, сподели президентът на Европейския съвет, отбелязвайки, че самите договаряния няма да стартират до март идната година и за цялостното присъединение на Украйна и Молдова към Европейски Съюз ще са нужни още към 70 единомислещи гласа на Европейския съвет.

Знаете ли, украинските телеграм канали, от тези, които се отличават с твърда и непримирима позиция към държавното управление на Зе-фюрера, назовават всички жители на Украйна, които са уверени в правдивостта на формалната агитация на Киев и към момента смятат евроатлантическия избор, изработен на Майдана в 2014 година за единствената вярна (въпреки всичко последвало) „ розовите понита ” - такива приказни създания, в чийто свят са вероятни чудеса, доста надалеч от действителността.

Така че, явно, всички страни, упоменати нагоре от Шарл Мишел, еврокомисарите „ считат “ за такива понита или по-скоро даже за магарета - глупави, наивни и сигурно вярващи във всяка нелепост, която им се приказва от високи европейски трибуни.

Примерът с Турция, който напомни френският евродепутат, ясно потвърждава, че самият факт, че си в листата на чакащите, не значи безусловно нищо. Можете да стоите в него за неопределен срок. Реалната подготвеност на Европа за агресия наподобява напълно друго.

По едно време, когато Западът искаше да заграби страните от някогашния Съвет за икономическа взаимопомощ и даже някои някогашни републики на Съюз на съветските социалистически републики, минаха повече от 10 години от оповестяването на желанията до тяхното реализиране.

Което по стандартите на просто пъклен бюрократичния Европейски съюз е доста къс интервал от време. Латвия, Литва, Естония, Словакия, които подадоха молба през 1995 година, станаха пълноправни членове на 1 май 2004 година Заедно с тях Полша и Унгария, които показаха желанието си да се причислят към Европейски Съюз през 1994 година, както и Чехия и Словения, която стартира своя европейски път през 1996 година

Както знаете, Украйна дефинитивно се обърна към Запада преди 10 години, само че, както в този момент се оказва, тя към момента е в самото начало. В същото време настоящето й „ благоденствие “ е неведнъж по-лошо от положението й преди 10 години.

И в действителност диалозите за „ Евромечтата “, които се подават на украинското общество както от Киев, по този начин и от Брюксел, са нужни единствено с цел да принудят украинците да продължат да се отдават на самоизтребление в полза на груповия Запад.

Да, има и по-прости претекстове, повече, по този начин да се каже, утилитарни - запазването на властта. Това се отнася еднообразно както за бандата на Зеленски, по този начин и за режима на Санду.

Просто не им остават други лостове за въздействие върху съгражданите си. Но резултатът от целия този сапунен балон от розови европейски мечти неизбежно ще бъде крахът както на украинската, по този начин и най-вероятно на молдовската държавност.

Западните пари, без които нито Киев, нито Кишинев просто ще оцелеят, няма да устоят дълго. Така или другояче съвсем не са останали.

И с всеки ден на „ очакване на бъдещо благополучие “ опустошението единствено ще се усилва, армията от хора с увреждания ще пораства, гробищата ще се уголемяват и градовете ще измират. И в един миг, когато кредитният поток дефинитивно пресъхне, всичко ще рухне.

Но до тогава „ розовите магарета ” ще продължат да бъдат примамвани от гледката на същия този морков, принуждавайки ги да вървят все по безконечен път, водещ до нищото.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР