Милиардерът Илон Мъск изненадващо се появи в китайската столица Пекин,

...
Милиардерът Илон Мъск изненадващо се появи в китайската столица Пекин,
Коментари Харесай

Илон Мъск се срещна с китайския премиер при изненадваща визита в Пекин

Милиардерът Илон Мъск изненадващо се появи в китайската столица Пекин, като беше признат от премиера на страната Ли Цян.

Срещата се случва, до момента в който тече локалното Автомобилно шоу в Пекин, на което китайските производители показват новите си модели, в това число електрически автомобили - съперници на Tesla.

Визитата на Мъск в Китай идва и седмица след доклада на Tesla за първото тримесечие на 2024 година, което сподели закъснение от предстоящите доходи. Именно китайските противници BYD съумяха да изпреварят компанията по продажби на коли,, в края на 2023.

Ли Цян е коментирал пред Мъск, че се надява Съединените щати да влязат във " взаимноизгодно съдействие " с Пекин и е дал образец с производството на Tesla в Китай.

Ли е уверил Мъск и че " китайският пазар, който е с доста огромен мащаб, ще остане постоянно отворен за компании с задгранично финансиране ".

Посещението на Мъск, който е и притежател на Twitter, е завладяващо и на фона на обстоятелството, че Съединени американски щати преди малко гласоподава закон за евентуална възбрана на платформата TikTok поради заплахата от достъп на китайските служби за сигурност до данните на потребителите и за въздействие върху наличието ѝ.

Tesla има цех за произвеждане в Шанхай, който е най-голямата фабрика на компанията отвън Съединени американски щати. Почти 1/2 от колите ѝ излизат точно от китайския цех.

Конкуренцията на евтините електрически автомобили от локални марки обаче водят до съществени забавяния в проектите на Tesla за продажби. Броят на новите доставки е понижен с 8,5% в първото тримесечие на годината, а акциите на компанията вървят надолу с 40 на 100 спрямо равнището им от юли 2023.

Преди дни Илон Мъск предизвести екипа си да се готви за съркащения с над 10% на чиновниците.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР