Микаела Шифрин извоюва 85-ата си победа в Световната купа по

...
Микаела Шифрин извоюва 85-ата си победа в Световната купа по
Коментари Харесай

Шифрин е на победа от рекорда на Стенмарк - Зимни

Микаела Шифрин извоюва 85-ата си победа в Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите. Американката завоюва слалома в чешкия курорт Шпиндлерув Млин и по този начин записа трета си победа единствено за тази седмица.

Шифрин приключи надпреварата с общо време от двата манша от 1 минута и 33.85 секунди. Тя бе най-бърза още след първото минава на трасето, като даде време от 48.19 секунди. Във втория манш четирикратната носителка на Големия бистър глобус също бе най-бърза и изцяло справедливо се поздрави с 11-ата си победа през сезона и пета в слалома. Досега Шифрин бе печелила 11 надпревари единствено два пъти - 12 през сезон 2017/18 и рекордните 17 през сезон 2018/19.

Втора на 0.60 секунди в днешния ден завърши германката Лена Дюр, за която това бе осми подиум в кариерата. Дюр бе втора след първия манш на 0.29 секунди от Шифрин и със солидно показване и във втория манш резервира позициите си.

Третото място остана за швейцарката Уенди Холденер с закъснение от 1.31 секунди от времето на победителката. Холденер бе четвърта в края на първия манш, като изоставаше с над 0.6 секунди от словачката Петра Влъхова, само че с доста мощно показване във втората част на надпреварата съумя да се изкачи в призовата тройка.

Влъхова, която се радваше мощна поддръжка в Чехия, позволи грешки и в последна сметка приключи четвърта на 1.56 секунди от времето на Шифрин. Пета се подреди друга американка - Пола Молцан, а шеста остана шведката Анна Свен Ларсон. Хърватката Леона Попович, която във втория манш даде равно време с това на Шифрин - 45.66 секунди, остана на седмо място, като прогресира с 13 места по отношение на 20-ата си позиция в първия манш.

В генералното класиране за Световната купа при дамите Шифрин води с 1617 точки и има грамаден задатък от 671 точки пред втората Влъхова, която е с 946. Специалистката в скоростните дисциплини Лара Гут-Бехрами от Швейцария не взе участие в слалома и се смъкна до трета позиция в подреждането с 906 точки.

В подреждането за Малкия бистър глобус в слалома Шифрин още веднъж е отпред със 705 точки, пред Холденер с 530 и Влъхова с 510. До края на сезона остава да се проведат още три слалома, като първият от тях е още на следващия ден, още веднъж в Шпиндлерув Млин. Ако Шифрин има над 200 точки задатък след него, тя ще завоюва предварително глобуса в дисциплината. Победа пък би я изравнила с шведа Ингемарк Стенмарк по най-вече първи места в надпревари от Световната купа. Стенмарк има 86 победи на сметката си, реализирани сред 1975 и 1989 година.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР