Миграция и Брекзит : това са горещите теми на последния

...
Миграция и Брекзит : това са горещите теми на последния
Коментари Харесай

Лидерите на разединена Европа се събраха на последния си Съвет за 2017 г.

Миграция и Брекзит: това са горещите тематики на последния евопейски съвет за годината, който стартира този следобяд в Брюксел. Дни преди началото на българското председателство, към този момент е ясно, че идващите 6 месеца още веднъж ще са напрегнати за Европа.

Две години след началото на рецесията с мигрантите, концепцията на Брюксел за квоти се гледа с съмнение дори от ръководителя на съвета Доналд Туск, консервативните централноевропейски водачи остават непримирими, а апелите на Европейска комисия за единение звучат като положително благопожелание.

„ Когато става въпрос за европейския стопански и валутен съюз, тематиката ни разделя, извинете ме за това географско опростяване - на Север и на Юг. Когато става въпрос за миграцията - на Запад и Изток. Това разделяне е съпроводено с страсти, които ни затрудняват още повече, с цел да намерим общ език и рационални причини за спор. Затова би трябвало да работим интензивно върху нашата обединяване по-интензивно и по-ефективно”, съобщи Туск.

--> От своя страна, Виктор Орбан акцентира, че Вишеградската четворка е подготвена да финансира отбраната на външните граници на Европейски Съюз и дейностите за подсилване на Либия – само че не и да одобри мигранти на своя територия.

В типичния си подигравателен жанр шефът на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер разяснява: „ Това е доказателство, че страните от Вишеградската четворка са изцяло единни, когато става въпрос за взаимност. Накратко: през днешния ден съм благополучен човек”.

Британският министър председател Тереза Мей пък идва да договаря за брекзит със мощно отслабена позиция, откакто през вчерашния ден и депутати от личната й партия я неодобряваха и дадоха опция на Народното събрание да наложи несъгласие на съглашение за излизане от Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР