МФ отрича твърденията, че ще загубим делото на ЧЕЗ срещу

...
МФ отрича твърденията, че ще загубим делото на ЧЕЗ срещу
Коментари Харесай

МФ отрича твърденията, че ще загубим делото на ЧЕЗ срещу България

МФ отхвърля изказванията, че ще загубим делото на ЧЕЗ против България.Финансовото министерство декларира, че изрично не дават отговор на истината публикуваните в медии изказвания, че страната ни ще загуби арбитражното дело на ЧЕЗ против България,  заради прекъсване на заплащанията към интернационалната правна адвокатска фирма. Това гласи известие на ведомството на Асен Василев.

В момента министерството прави обзор на предявените от адвокатската фирма фактури

Всякакви въпроси по отношение на фактурираните разноски са предмет на диалози сред двете страни. Това е естествен развой по обзор и утвърждение на огромни заплащания от страна на страната и по никакъв метод няма да повлияе на отбраната на страната.

МФ отхвърля изказванията, че ще загубим делото на ЧЕЗ

Подобни изказвания единствено биха попречили на естествената работа по подготовката по делото, се споделя в известието.

“Няма да постановяваме на магазините да поставят таван на храните ”, сподели по-рано министър председателят Николай Денков. Коментарът му бе мотив несъгласие върху измененията в Закона за енергетиката, наложено от президента.

“Не мога да си помисля, че за такива неща някой ще се заиграва със страховете на хората. Но истината е, че опозицията прави тъкмо това – пробва се да плаши хората. Надявам се, че президентът не е влезнал в същия коловоз. ”, разяснява министър председателят.

Либерализацията на пазара на тока трябваше да се случи, това е по правилник от 2019 година, България закъснява доста по отношение на това, което се чака от договорите, които е подписала, обоснова се още Денков.

Според него при подготовката на Закона за енергетиката са препоръчани механизми, които ще бъдат употребявани, “за да не се случат тези страшни апокалиптични сюжети, които опозицията се опитваше да стартира по време на разискванията ”

Денков увери, че внезапно повишаване на цените на електрическата енергия няма по какъв начин да се случи. Той позволи, че в случай че има нарастване, то ще е в границите на два %.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР