Meta представи усъвършенстван асистент с изкуствен интелект, изграден на базата

...
Meta представи усъвършенстван асистент с изкуствен интелект, изграден на базата
Коментари Харесай

Meta пуска усъвършенстван асистент с изкуствен интелект: Llama 3

Meta показа модернизиран помощник с изкуствен интелект, построен въз основата на нови версии на огромния езиков модел с отворен код " Llama " за зареждане на технологията, оповестява Financial Tribune.

ИИ на Meta е по-интелигентен и по-бърз с помощта на напредъка в обществено наличния „ Llama 3 “, съобщи софтуерният исполин в обява в блога си.

„ Изводът е, че ние имаме вяра, че Meta ИИ в този момент е най-интелигентният AI помощник, който можете свободно да употребявате “, сподели съоснователят на Meta и основен изпълнителен шеф Марк Зукърбърг във видеоклип, оповестен в Instagram.

Това, че е с отворен код, значи, че разработчиците отвън Meta могат свободно да персонализират Llama 3 по свое предпочитание, а компанията може по-късно да включи тези усъвършенствания и прозрения в обновена версия.

„ Развълнувани сме от капацитета, който технологията за генеративен изкуствен интелект може да има за хората, които употребяват продуктите на Meta, и за по-широката екосистема “, обявиха от Meta.

„ Също по този начин желаеме да сме сигурни, че създаваме и пускаме тази технология по метод, който планува и работи за понижаване на риска. “

Тези старания включват включване на отбрани в метода, по който Мета проектира и пуска моделите на Llama, и нерешителност при възможното прибавяне на функционалности на генеративния изкуствен интелект към Фейсбук, Instagram, WhatsApp и Messenger, съгласно Мета.

„ Извършихме както автоматизирани, по този начин и ръчни оценки, с цел да разберем представянето на нашите модели в редица рискови области като оръжия, хакерски атаки и употреба на деца “, сподели Мета.

„ Извършихме спомагателна работа, с цел да ограничим опцията моделът да дава нежелани отговори в тези области. “

Известно е, че моделите с изкуствен интелект, в това число и този на Мета, от време на време излизат от релси, като дават неточни или странни отговори в епизоди, наричани „ халюцинации “.

Примерите, споделени в обществените медии, включват ИИ на Meta, който твърди, че има дете в учебната система на Ню Йорк по време на диалог в онлайн конгрес.

Според компанията Meta ИИ е бил непрекъснато обновен и подобряван от първичното му стартиране предходната година.

Meta показва образец за рационализиране на метода, по който нейният ИИ дава отговор на подкани, свързани с политически или обществени въпроси, с цел да заключи съответните точки по тематиката, вместо да предлага една-единствена позиция.

Според Meta Llama 3 е надъхан по този начин, че да разпознава по-добре дали подканите са безобидни или отвън границите.

От Meta обявиха, че разрешават на потребителите да знаят по кое време взаимодействат с изкуствен интелект в нейната платформа и слага забележими маркери върху фотореалистични изображения, които в действителност са генерирани от изкуствен интелект.

От май Meta ще стартира да отбелязва видео, аудио и изображения с етикет „ Генерирано с ИИ “, когато открие или й бъде обявено, че наличието е генерирано от технологията.

Засега Llama 3 е основана на британски език, само че през идващите месеци Meta ще пусне по-способни модели, които могат да беседват на няколко езика, обявиха от компанията.

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР