Мерло остава любимият червен сорт на българите, показват пазарните проучвания.

...
Мерло остава любимият червен сорт на българите, показват пазарните проучвания.
Коментари Харесай

Новото PIXELS Мерло с висока оценка от топ сомелиер

Мерло остава обичаният червен вид на българите, демонстрират пазарните изследвания. То е измежду най-широко публикуваните и познати типичен винени сортове у нас следвано от Каберне Совиньон, споделят професионалните енолози.


По малко от месец преди празниците от маза New Bloom Winery показаха най-новото си вино, точно от сорта Мерло. То е включено в серията им съвременни градски виновност PIXELS. Новото PIXELS Мерло, годишна продукция 2016, получи доста висока оценка от Председателя на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски, който бе измежду първите му дегустатори.

„ За мен е доста приятна тази иновативност в другите тапи. Както и Кеберне Совиньон от същата серия, и това Мерло се затваря със системата Ardea Seal, която е опция на класическия корк, с доста ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прахуляк и други. Освен това ми прави усещане, че PIXELS има положително съответствие цена-качество. С две думи бих го определил като вино, което не се нуждае от взаимни отстъпки до момента в който го пия “, заключи специалистът в края на дегустацията.


Подобна запушалка се употребява за скъпите френски виновност от най-висококачествените лозя на Кот д'Ор и Шабли в Бургундия, в категорията “гранд крю”. Тапата се отваря с тирбушон, запазвайки звука, който издава издърпването на класическия корк и може да се употребява неведнъж, допълниха специалистите от New Bloom Winery.


Производителят употребява напълно лични лозови масиви и се наложи като една от най-модерните и новаторски мазета у нас. В новото PIXELS Мерло са непокътнати присъщите за сорта аромати на зрели черни плодове, касис, синя слива, акценти на шоколад и какао, даже лека пикантност. PIXELS Мерло се съчетава с вегетарианска храна, паста, пица, барбекю, свинско, телешко, агнешко, дивеч, пикантни блюда и твърди сирена. Новото вино ще се предлага в огромните търговски вериги и магазини, както и в основни заведения за хранене, с които New Bloom Winery си партнира.
„ Избрахме да разтеглим виненото си портфолиото PIXELS точно с ново Мерло, тъй като имаме вяра, че сме запазили както неговата характерност, по този начин и спецификата на района. Доволни сме от получения артикул и считаме, че той напълно дава отговор на слогана на марката „ с внимание към всеки подробност “, разясниха още от New Bloom Winery.

Избата разполага с 6000 дка лични лозови масиви в Тракийска равнина. В последните пет години винарната е изцяло реконструирана посредством инвестиция от 10 млн. лева Тази година New Bloom Winery се върна от международния винен конкурс в Лос Анджелис със 7 медала. 5 от премиите бяха отредени за модерното градско вино PIXELS. Вината са и единствените от България с оценки в границите на елитното съревнование.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР