Международният олимпийски комитет обяви, че олимпийските игри ще си партнират

...
Международният олимпийски комитет обяви, че олимпийските игри ще си партнират
Коментари Харесай

МОК е подписал договор за спонсорство с бира за летните олимпийски игри

Международният олимпийски комитет разгласи, че олимпийските игри ще си партнират с компания за произвеждане на бира. Тази вест разяснява спортният редактор Донислав Донев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Новината е посрещната спорно. Въпреки че бирата, която ще се популяризира, е безалкохолна, даже Световната здравна организация се намесва и сигнализира за това, че въздействието на олимпийските игри върху подрастващите е огромно и посредством сходни реклами те могат да бъдат подтикнати да употребяват бира.

Донислав Донев показа, че е сюрпризиран, че тематиката е получила толкоз необятен отзив, тъй като не за първи път производител на бира става спонсор. Той даде образец с един от генералните спонсори на " Формула 1 “, рекламни лица на който стават самите водачи. Най-големият спонсор на най-големия клубен футболен конгрес Шампионска лига също е компания за произвеждане на бира.

" Сделката с МОК е на стойност 1 милиарда 725 млн. $. Според мен зад това говорене има доза злоба, тъй като тази договорка е изпусната от страна на други огромни компании. Спортът към момента е преди всичко, само че парите са на път да го изместят. Тук не става дума толкоз за това какъв е мотивът да бъдат рекламирани тези артикули, а кой дава повече пари, кой ще предложи по-добрия контракт, който да даде повече облага и за двете страни. Много малко хора евентуално ги интересува здравето на спортистите и на хората, значимото е договорът да бъде подписан и да бъде рекламиран продуктът “, разяснява Донислав Донев.

Той даде образец с фешън колос, който си разрешава надалеч повече от въпросната компанията за произвеждане на бира. " Освен че създава златни, сребърни и бронзови медали на олимпийските и параолимпийските игри, един от стилните й марки облича френските спортисти на откриването на олимпиадата. Едновременно с това, на всяка ВИП ложа ще се дава шампанското и конякът, който въпросната компания създава. Някои от същите тези ВИП хора, които ще стоят на ВИП ложите, сега роптаят, че МОК е подписал контракт за спонсорство с бира “, уточни Донислав Донев.   

Това не е първият случай, в който е имало проблеми със спонсори и реклами преди, по време и след олимпийските игри, означи той. " Битката за спонсорство на олимпийски игри и международни шампионати е голяма. Летните олимпийски игри в Токио 2021 година бяха гледани от повече от 3 милиарда души по данни на МОК. Може да си визиите какво събитие е и какво въздействие има върху хората. Нормално е да има страшна борба “, сподели спортният редактор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР