Международният олимпийски комитет обвини Русия, че политизира спорта с намерението

...
Международният олимпийски комитет обвини Русия, че политизира спорта с намерението
Коментари Харесай

МОК обвини Русия, че “политизира спорта“ с Игрите на приятелството

Международният олимпийски комитет упрекна Русия, че " политизира спорта " с желанието си да организира Игри на другарството през септември - нова съревнование, които конкурира Олимпийските игри.
Прочетете още

МОК, който разрешава присъединяване на съветските спортисти на Игрите в Париж през лятото само под безпристрастен байрак и в случай, че те не поддържат съветската инвазия в Украйна, изиска от спортния свят и от държавните управления, които са поканени от Москва " да откажат присъединяване и поддръжка ", се споделя в декларация.

Първото издание на Летните игри на другарството би трябвало да се организира в Москва и Екатерининбург през септември, припомнят от МОК, до момента в който Зимните игри на другарството са планувани в Сочи през 2026, където се организираха и Зимните олимпийски игри през 2014 година.

Тези две начинания се прибавят и към Игрите на бъдещето, проведени в Казан от 21 февруари до 3 март, в които се организират обичайни дисциплини, както и електронен спорт, както и Игрите на БРИКС, които би трябвало да се проведат в същия град от 12 до 23 юни и които би трябвало да посрещнат " спортисти от повече от 50 страни " съгласно съветските управляващи.

МОК не укорява Русия, че провежда мултиспортни събития отвън неговата закрила, защото към този момент има такива надпревари - Игрите на английската общественост или на франкофонията, само че я укорява, че го прави през " дипломатическа самодейност ", както и през директни контакти с " държавните управления в целия свят ".

" За да бъде още по-явна политическата им мотивация, те съзнателно подценяват спортните институции ", подчертаха от МОК и допълниха, че виждат " безсрамен опит " да се употребяват спортистите за " цели за политическа агитация " в нарушаване на олимпийската харта.

Освен това Международният олимпийски комитет упрекна Москва в " безспорна липса на почит по повод международните правила за битка с допинга ", напомняйки опасенията на Световната антидопингова организация във връзка с Игрите на другарството поради измамите по време на Олимпийските игри в Сочи.

" Тази позиция е подсилена от обстоятелството, че Руската антидопингова организация не се подчинява на международния антидопинг код, както и, че няма сертифицирана лаборатория в Русия ", прибавиха от МОК.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР