Международен турнир по спортни танци за купата на общините от

...
Международен турнир по спортни танци за купата на общините от
Коментари Харесай

Международен турнир по спортни танци се провежда във Вършец

Международен шампионат по спортни танци за купата на общините от област Монтана " Montana open " се организира в зала „ Арена Вършец “ във Вършец. Надпреварата е двудневна, а през днешния ден надпреварите не престават.

В надпреварата вземат участие 92 двойки, измежду които и деца, от девет страни – България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Гърция, Унгария, Молдова, Румъния, Сърбия и Словения. От България вземат участие 13 спортни клуба от София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Монтана, Враца, Асеновград, Перник и Чирпан.

Спортните двойки танцуват пред към 700 фенове в залата. Изпълненията се правят оценка от одобрени съдии от разнообразни страни и континенти по света. След финала на конкуренцията във всяка възрастова група те дават своите оценки, изготвя се класиране и се раздават купи и медали. При най-големите танцьори нощес първо място завоюва спортна двойка мъж и жена от Унгария, следвана от двойки от България и от Румъния.

Гости на шампионата късно нощес бяха актуалният регионален шеф на Монтана Ивайло Антонов и някогашните регионални шефове от последните 20 години. Почетена беше паметта на починалия Тодор Върбанов, който като регионален шеф през 2006 година е основал шампионата и е помагал неведнъж на клуб „ Огоста данс “ в Монтана - уредник на надпреварите оттогава до в този момент. Сред гостите бяха и кметове на общини от района, като одобрение сервира кметът на Вършец Иван Лазаров, а самият шампионат откри кметът на община Якимово Георги Георгиев.

Преди формалното разкриване нощес беше изработен церемониал на знамената – под звуците на музика танцьори понесоха знамето на всяка от 11-те общини от област Монтана.

Турнирът за купата на общините от област Монтана се организира за петнадесети път. Той се възвръща след спиране от пет години поради пандемията. В интервала от 2006 до 2019 година той е провеждан постоянно всяка година при започване на астрономическата пролет през месец март. Сега към този момент е част от спортния календар на федерацията на клубовете по спортни танци и се чака още веднъж да стане годишен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР