Международен турнир по спортни танци за купата на общините от

...
Международен турнир по спортни танци за купата на общините от
Коментари Харесай

92 двойки се включиха в международния турнир по спортни танци във Вършец

Международен шампионат по спортни танци за купата на общините от област Монтана - Montana open тече в зала „ Арена Вършец “ във Вършец, научи BulNews. Турнирът е двудневен и през днешния ден надпреварите не престават.
В шампионата вземат участие 92 двойки, измежду които и деца, от девет страни – България, Босна и Херцеговина, Хърватска, Гърция, Унгария, Молдова, Румъния, Сърбия и Словения. От България вземат участие 13 спортни клуба от София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Монтана, Враца, Асеновград, Перник и Чирпан.
Спортните двойки танцуват пред към 700 фенове в залата. Изпълненията се правят оценка от одобрени съдии от разнообразни страни и континенти по света. След финала на конкуренцията във всяка възрастова група те дават своите оценки, изготвя се класиране и се раздават купи и медали. При най-големите танцьори нощес първо място завоюва спортна двойка мъж и жена от Унгария, следвана от двойки от България и от Румъния. Преди формалното разкриване нощес беше изработен церемониал на знамената – под звуците на музика танцьори понесоха знамето на всяка от 11-те общини от област Монтана.
Турнирът за купата на общините от област Монтана се организира за петнадесети път. Той се възвръща след спиране от пет години поради пандемията. В интервала от 2006 до 2019 година той е провеждан постоянно всяка година при започване на астрономическата пролет през месец март. Сега към този момент е част от спортния календар на федерацията на клубовете по спортни танци и се чака още веднъж да стане годишен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР