Между 60% и 80% от населението на ЕС е било

...
Между 60% и 80% от населението на ЕС е било
Коментари Харесай

Между 60 и 80 на сто от европейците са преболедували COVID

Между 60% и 80% от популацията на Европейски Съюз е било инфектирано с Коронавирус. Това сочат данните на Европейската комисия, представени от Ройтерс.

“Смята се, че сред 60% и 80% от популацията на Европейски Съюз е преболедувало коронавируса”, сподели европейският комисар по опазването на здравето Стела Кириакидес на конференция.

Агенцията за публично здраве на Европейски Съюз счита, че потвърдените и регистрирани случаи на вируса обгръщат към 30% от европейското население, само че в случай че се прибавят необявените инфектирани, броят на случаите може да доближи 350 милиона, или към 77% от европейското население.

Заради спада в новозаразените Европейски Съюз към този момент понижава всеобщото тестване на хората, само че Комисията предизвестява, че се чака вирусът да продължи да мутира, по тази причина страните би трябвало да имат разчертани проекти за бързо налагане на локдауни и засилени имунизации.

В документ, очертаващ тактика за изключителната обстановка след пандемията, Брюксел приканва държавните управления да продължат да упорстват за имунизация на неимунизираните, изключително на децата, до началото на новата образователна година през есента.

Коефициентът на имунизация е под 15% измежду децата на възраст от 5 до 9 години – най-младата възрастова група, за която имунизациите против Коронавирус са позволени в Европа. За съпоставяне над 70% от младежите на възраст от 15 до 17 години имат сложена ваксина. Комисията ще поддържа и създаването на ново лекарство против Ковид, което е по-лесно за предпазване.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР