Механиците в сервизите често измислят извинения, за да откажат на

...
Механиците в сервизите често измислят извинения, за да откажат на
Коментари Харесай

Как да разберете кога е време за смяна на горивната помпа?

Механиците в сервизите постоянно измислят извинения, с цел да откажат на притежателите на коли гаранционен ремонт. Въображаемите нарушавания на употребата се смятат за причина за несъблюдение на отговорностите. Но даже в доста от елементарните сервизи могат да бъдат чути разнообразни легенди за повреди, измежду които са и историите за горивна. Един от тях е обвързван с това дали тя работи добре, когато равнището на горивото е ниско и какво ще се случи, в случай че бензинът свърши.

Шофиране с ниско равнище на гориво

Едно от публикуваните измежду водачите мнение, че заплахата от каране „ на червено “ е действителна. Така се назовава придвижването, когато в резервоара е останал единствено запас от гориво, който е към 7-10 литра. Тогава на таблото светла предупредителна лампа, на която индивидът зад кормилото не обръща внимание, защото пътува на малко разстояние.

Опитните водачи настоявам, че сходни пътувания са рискови за горивната помпа, защото тя е не е изцяло потопена в бензина и надлежно не се охлажда задоволително, което води до заплаха от прегряване.

Факт е, че при актуалните леки коли бензиновата помпа се намира вътре в резервоара, а гърлото й се спуска до дъното в специфична хлътналост, с цел да събере останалото гориво. На корпуса има пластмасова чаша, спираща изливането, като в нея са монтирани „ патрон “ на горивната помпа и датчик за равнището на горивото, написа automedia.

На пръв взор казусът с прегряването на помпата наподобява напълно действителен. Това обаче не е напълно правилно, защото електрическият мотор се охлажда не от външно гориво, а посредством изпомпване на бензин през самата помпа. Потапянето на тялото в леден бензин не играе никаква роля в процеса на изстудяване.

В този случай, даже при ниско равнище на гориво в резервоара, изискванията на работа на помпата не се трансформират. Те остават същите като при цялостен контейнер. Той продължава да изпомпва гориво през себе си с непрекъсната консумация на сила и номинална продуктивност. В същото време непотребният бензин циркулира в противоположна посока и се източва в резервоара.

Помпите, несъмнено, отхвърлят рано или късно. Това обаче се случва основно заради вода и нечистотия в резервоара и от естествено изхабяване на детайлите на самата помпа. Въпреки това, колкото по-малко бензин има в резервоара, толкоз по-голяма става концентрацията на разнообразни типове примеси и мръсна наслойка. Затова е по-добре резервоарът да бъде цялостен.

Как да разберете по кое време е време за промяна на горивната помпа?

Необходимостта от промяна на горивната помпа става явна, когато налягането на горивото в системата намалее. Започват спирания в образуването на сместа, горивото се изчерпва и количеството сила, отделена по време на горенето, внезапно понижава. В резултат на това динамичността на автомобила понижава. Той реагира едва на натискане на педала на газта и може да спре при натоварване.

Важен симптом за идна щета на помпата е какъв брой елементарно се започва още веднъж към този момент загрял мотор. Ако устройството е дефектно, стартерът може да завърти вала на мотора дълго време без намигване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР