Медицински брат в САЩ се е заразил с коронавирус, след

...
Медицински брат в САЩ се е заразил с коронавирус, след
Коментари Харесай

COVID-19 порази санитар, ваксинирал се с Пфайзер срещу вируса

Медицински брат в Съединени американски щати се е заразил с ковид, откакто е получил имунизацията Pfizer. Това оповестява ABC.
45-годишен санитар от Сан Диего (САЩ) е дал позитивна проба за новия ковид единствено шест дни откакто е бил ваксиниран с първата доза на "Пфайзер ".

По информация на американските медии Матю Л. е бил инжектиран с препарата на Пфайзер/Бионтех на 18-и декември, като единственото му неразположение до тогава било в зоната, където е била сложена имунизацията.

Шест дни по-късно обаче санитарят, в края на свое дежурство в медицинския център, където работил, внезапно се почувствал изнемощял и с мускулни болки. Решил да си направи бърз тест за ковид, който излязъл позитивен.

По мотив случая здравните специалисти подсетиха, че слагането на ваксина няма по какъв начин да даде мигновен резултат още след първата доза, а ще е належащо известно време.

Клиничните тествания демонстрират, че антителата стартират да се образуват най-рано след десетия ден от имунизацията или най-късно след 14-ия ден, акцентира пред KGTV експертът по инфекциозни заболявания в Здравния център на Сан Диего Кристиан Реймърс.

Дори след тези 10 или 14 дни пациенът ще се снабди с имунитет от към 50 %, ето за какво е значимо и слагането на втората доза, с която имунитетът ще скочи до 95 %. Едва след втората доза процесът по имунизацията ще е приключен, добави още Реймърс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР