Медикаментът е имуносупресор, който помага на организма да не отхвърли

...
Медикаментът е имуносупресор, който помага на организма да не отхвърли
Коментари Харесай

Пациентски организации алармират: Липсва важно лекарство, приемано от хора с трансплантации

Медикаментът е имуносупресор, който оказва помощ на организма да не отхвърли трансплантирания орган.

 

Лекарството не е налично във фармацевтичния бранш от към три седмици, съобщи пред БНР Георги Пеев от Хасково, който е трансплантиран с два органа.

 

Съгласно информация на Министерство на здравеопазването, на 9 май притежателят на разрешението за приложимост е уведомил за прекратяване на продажбите от 30 юни, заради индустриални аргументи. Нова доставка се чака към средата на август.

 

Институциите не са уведомили в точния момент нито пациентите, нито лекарите за този общоевропейски проблем, акцентира Георги Пеев:

 

" Протоколите са шест месеца. На всеки три месеца се вадят нови предписания. От месец за месец се взема. Някои, които в това време са понижили дозите, имат някакви запаси. Такива като мен, които пият една кутия на месец, имам по една кутия на месец, нямам запаси, просто в аптеката, в която аз закупувам медикаментите съм помолил да ми намерят някакви количества и са ми намерили, т.е. казусът тука не е " аз ", казусът е " ние ". Имаме горчив опит със сурогат, по този начин наречени генерици. Надявам се да не се стигне до такава степен, това е неуместно, в случай че се стигне до такава степен ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР