Мечка нападна и рани гъбар в гора в Словакия. Животното

...
Мечка нападна и рани гъбар в гора в Словакия. Животното
Коментари Харесай

Беше целият в кръв: Мечка с мечета нападна гъбар, опази гъбите си

Мечка атакува и рани гъбар в гора в Словакия. Животното се е придвижвало с две дребни малки мечета, които очевидно е желало да отбрани.

57-годишният мъж е съумял да избяга. Когато намерил леговище, в ръката си към момента държал торба, цялостна с гъби, която очевидно не е желал да изпуска при бягството.

Инцидентът се е случил в сряда. Възрастната мечка е ранила берача на гъби по главата и ръката. Мъжът избягал по скат, употребен за ски скокове. Според словашките медии животното очевидно е желало единствено да прогони гъбаря и не е тръгнало след него.

„ Беше целият в кръв и доста шокиран. Измих му раните и извиках кола за спешна помощ “, споделя другар на потърпевшия мъж.

След като лекарите му оказват помощ, той съумява да се прибере вкъщи - с цялостната си чанта с гъби, които е набрал.

Районът, в който мъжът е атакуван, е избран като зона за мечки. Осеян е със знаци, които предизвестяват разхождащите се, изключително напролет, когато мечките отглеждат дребните си.

Местната власт удостоверява нападението и приканва за нараснало внимание в обществените мрежи. Призиви за нараснала зоркост са отправени и по публичното радио.

През март петима души в дребен словашки град също са били ранени от бездомно животно.  На 17 март мечката се оказала в Липтовски Микулаш и ранила минувачи. Наложи се да бъде оповестено бедствено състояние. Ранените, на възраст от 10 до 72 години, са били с ухапвания и други рани, а по-късно животното е било убито.

Специалистите поучават при среща с мечки хората да не бягат, а постепенно да се отдръпват, написа bTV.

„ Майката мечка е доста загрижена за своето поколение “, споделят от WWF. При нахлуване съветът е да се легнете на земята и да се престорите на умрели.

„ По този метод животното схваща, че не представлявате заплаха за него “, показват още от организацията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР