МБАЛ Благоевград ще плати 100 000 лева повече за ток

...
МБАЛ Благоевград ще плати 100 000 лева повече за ток
Коментари Харесай

Зов за помощ ! Болниците в Пиринско с тройно по- високи сметки за ток и газ! МБАЛ - Благоевград със спешно писмо до здравното министерство

МБАЛ Благоевград ще заплати 100 000 лв. повече за ток и газ, сметките са увеличени тройно. "От 25 000, сметката за ток за декември е 75 000 лв., същото е и за газта, сподели за Struma. com болничният шеф доктор Огнян Митев. Днес той е изпратил незабавно писмо до министерството на опазването на здравето с искане да подкрепят здравното заведение, което се огъва под натиска на баснословно високите сметки за ел. сила.

Здравното заведение не може да прави икономии от отоплениетоза пациентите, нито да остави отделенията без ток и газ. Високите сметки ще нанесат сериозен удар на бюджета на болничното заведение, единственото място, от където могат да се вършат икономии са бонусите за личния състав, което пък ще докара до отлив на фрагменти в така и така сложното време.

В Петрич ситуацията не е по друго. Местната болница ще заплати за декември 34 000 лв. за тока, а отоплението на газ е достигнало 100 хиляди лв., повече от 350 %. Ситуацията е сериозна, в случай че страната не вземе ограничения лечебните заведения са обречени, разясниха и от другите здравни заведения в региона, откъдето също наддават вик за помощ и разчитат министерството да отпусне помощ, с която да подкрепят лечебните заведения.

Почти на всички места в региона здравните заведенияще платят с 300 % по -високи сметки. В разгара на коронавирус пандемията, когато лечебните заведения са претъпкани с пациенти казусът може да заплаши съществено здравето и животът им, защото ЧЕЗ са доказанобезмилостни и изключват тока при забавяне на заплащането.

Очаква се отговорът на министерството, което макар, че други лечебни заведения в страната от дни ги приканват да кажат нещо по тематиката -мълчат. В момента в МБАЛ Благоевград се лекуват 98пациенти с Ковид, реанимация е цялостна, има лежащо заболели и в другите отделения. Подобни депеши до Министерство на здравеопазването за помощ ще изпратят и останалите здравни заведения в региона.

Петя Колева


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР