Матрицата на законопроекта за чуждото влияние в Грузия и това,

...
Матрицата на законопроекта за чуждото влияние в Грузия и това,
Коментари Харесай

Юрист: Законопроектът за чуждото влияние в Грузия стигматизира хора и организации като шпиони

Матрицата на законопроекта за непознатото въздействие в Грузия и това, който беше препоръчан в България е една и съща, а съгласно мен тя се и кове на едно и също място. Такива закони не са присъщи за Европа, това значи да стигматизираш някакви хора, жители и организации като задгранични шпиони и да създаваш някакъв „ сякаш “ национализъм в 21 век. Това разяснява юрист Александър Кашъмов във връзка Законопроектът, подкрепян от държавното управление на Грузия, който планува организациите, получаващи повече от 20 % от финансирането си от чужбина, да се записват като сътрудници на непознато въздействие.
Драмата на грузинския народ сега е огромна, тъй като следва на трето четене най-вероятно да бъде признат този законопроект. Очевидно има болшинство в Народното събрание, няма подозрение, че там, където този закон работи е Русия. Преди години там също имаше митинги за това, само че в една Русия властта е прекомерно мощна, с цел да може да се пребори гражданското общество.
Според Александър Кашъмов приложението на този закон в Русия е довело до задушаване на гражданското общество и до това доста организации и деятели да не могат да правят своята работа и до закриването на някои организации.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР