Масовият туризъм превърна Флоренция в проститутка“. Това заяви един от

...
Масовият туризъм превърна Флоренция в проститутка“. Това заяви един от
Коментари Харесай

Масовият туризъм превърна Флоренция в „проститутка“: Директор на музей разпали италианците

Масовият туризъм трансформира Флоренция в „ продажница “. Това съобщи един от шефовете на градския музей. Разбира се, цяла Италия скочи възмутена. А в разногласието се включи даже министъра на културата на страната.

„ След като един град се трансформира в продажница, за него е мъчно да стане още веднъж непорочен “, сподели Сесили Холберг.

Тя шеф на Galleria dell’Accademia, в която се намира статуята на Давид на Микеланджело.

„ Флоренция е доста красива и бих желал да се върне при своите жители, а не да бъде смазана от туризма “, добави немският историк.

Тя се от неналичието на естествени магазини по улиците, цялостни със сувенири

„ Но към този момент е прекомерно късно “, допълнила тя, съгласно всекидневника La Repubblica. Холберг предизвестила, че в случай че няма „ безусловно “ прекъсване на броя на туристите, „ не виждам повече вяра “.

По-късно галерията излезе с изказване, в което Холберг се извини „ за това, че е употребявал неверни думи “ за „ град, който обичам “.

„ Това, което желаех да кажа, е, че Флоренция би трябвало да бъде очевидец за цяла Италия на един все по-осъзнат туризъм, а не на бърз и бягащ туризъм “, сподели тя.

Но министърът на културата Дженаро Санджиулиано сподели, че думите й са „ съществени и обидни “ за Флоренция и цяла Италия

Той заплаши да предприеме дейности, заявявайки, че ще „ оцени всички подобаващи начинания “ според настоящото законодателство.

Националистическото държавно управление на премиера Джорджия Мелони беше упрекнато, че се стреми да разпространява повече италианци във водещи културни функции, както и повече хора, симпатизиращи на нейните десни възгледи.

Миналата година министрите утвърдиха смяна, която принуждава шефовете на операта да напущат работата си, когато навършат 70 години. Мярка, която необятно се преглежда като метод за премахване на избрани чужденци от постовете им.

Заместник-кметът на Флоренция Алесия Бетини също се опълчи на Холберг.

Тя сподели, че в случай че градът е продажница, „ следователно флорентинците са деца на продажница, а туристите клиенти на продажница? “

Бившият министър председател Матео Ренци, сенатор от Флоренция, сподели, че Холберг „ би трябвало да се извини или да подаде оставка “.

Директорът на галерията е последният чиновник в Италия, който изрази угриженост по отношение на въздействието на неконтролирания туризъм. Най-засегнати са градове като Флоренция, където историческият център е цялостен с тълпи през по-голямата част от годината, и Венеция.

След като културната организация на Организация на обединените нации предизвести, че може да загуби статута си на скъпо завещание, Венеция предходната година разгласи проекти за тестване на скица за продажба на билети, с цел да се опита да управлява броя на посетителите. Практиката ще се ползва от април.

Източник: The Guardian/Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР