Масовият туризъм е превърнал Флоренция в проститутка, каза директорката на

...
Масовият туризъм е превърнал Флоренция в проститутка, каза директорката на
Коментари Харесай

Сравнение на Флоренция с лека жена предизвика възмущение

Масовият туризъм е трансформирал Флоренция в " продажница ", сподели директорката на един от най-големите музеи в града, предизвиквайки възмущението на политически водачи, в това число на италианския министър на културата, съобщи Агенция Франс Прес.

" След като един град проституира, за него е мъчно да стане още веднъж непокварен ", сподели пред кореспонденти по време на събитие Сесили Холберг, шеф на Галерията на Академията, където се намира фамозната скулптура на Давид на Микеланджело.

" Флоренция е доста красива и бих желала да се върне при своите жители, а не да бъде смазана от туризма ", добави немската историчка, ожалвайки улиците, колонизирани от магазини за сувенири.



Снимка: Българска телеграфна агенция

Според Холберг, представена от в. " Република ", обаче " към този момент е прекомерно късно ". Директорът на Галерията на Академията счита също, че в случай че не бъдат наложени ограничавания, няма " никаква вяра ".

Впоследствие музеят разгласява изказване, в което Сесили Холберг се извинява, че е употребила " несъответствуващи думи " за града, който обича.

" Това, което желаех да кажа, е, че Флоренция би трябвало да стане очевидец в името на цяла Италия на все по-устойчив туризъм, а не на всеобщ туризъм ", изясни тя.



Снимки: Pixabay

Министърът на културата Дженаро Санджулиано обаче счете мненията ѝ за " съществени и обидни " за Флоренция и Италия като цяло, и заплаши да предприеме дейности, откакто " реши всички подобаващи ограничения " в границите на настоящото законодателство.

Заместник-кметът на Флоренция Алесия Бетини също изрази противоречие с изявлението на Холберг. Бившият министър председател Матео Ренци, сенатор от Флоренция, моли Холберг да се извини или да подаде оставка.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР