Масовият туризъм е превърнал Флоренция в проститутка, каза директорката на

...
Масовият туризъм е превърнал Флоренция в проститутка, каза директорката на
Коментари Харесай

Сравнението на Флоренция с лека жена разбуни духовете в Италия

Масовият туризъм е трансформирал Флоренция в " продажница ", сподели директорката на един от най-големите музеи в града, предизвиквайки възмущението на политически водачи, в това число на италианския министър на културата, съобщи Агенция Франс Прес. 

" След като един град проституира, за него е мъчно да стане още веднъж непокварен "

" След като един град проституира, за него е мъчно да стане още веднъж непокварен ", сподели пред кореспонденти по време на събитие Сесили Холберг, директорката на Галерията на Академията, където се намира фамозната скулптура на Давид на Микеланджело.
       
" Флоренция е доста красива и бих желала да се върне при своите жители, а не да бъде смазана от туризма ", добави немската историчка, която съжалява улиците, които са задръстени от магазини за сувенири. 

Според Холберг, представена от в. La Republica, към този момент е прекомерно късно ". Директорката на Галерията на Академията счита също, че в случай че не бъдат наложени ограничавания, няма " никаква вяра ".

Впоследствие музеят разгласява изказване, в което Сесили Холберг се извинява, че е употребила " несъответствуващи думи " за града, който обича. 

 

The enchanting beauty of Florence pic.twitter.com/bCr10sc0tN
— James Lucas (@JamesLucasIT) January 27, 2024
 

" Това, което желаех да кажа, е, че Флоренция би трябвало да стане очевидец в името на цяла Италия на все по-устойчив туризъм, а не на всеобщ туризъм ", изясни тя.  

Или да се извини, или да подаде оставка

Министърът на културата Дженаро Санджулиано обаче счете мненията й за " съществени и обидни " за Флоренция и Италия като цяло, и заплаши да предприеме дейности, откакто " реши всички подобаващи ограничения " в границите на настоящото законодателство. Заместник-кметът на Флоренция Алесия Бетини също изрази противоречие с изявлението на Сесили Холберг, задавайки въпроса дали откакто градът е продажница, жителите му ще са деца на продажница, а гостите му - клиенти на продажница. 

Бившият министър председател Матео Ренци, сенатор от Флоренция, сподели, че Холберг би трябвало да се извини или да подаде оставка. 

Други длъжностни лица в Италия показаха угриженост по отношение на въздействието на свръхтуризма, изключително в градове като Флоренция, където историческият център е препълнен през по-голямата част от годината, и Венеция. 
Венера на Ботичели и селфито, което разруши визиите за реклама на Италия

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР