Маска, която заглажда бръчките и помага на порите да се

...
Маска, която заглажда бръчките и помага на порите да се
Коментари Харесай

Маска за лице с белтък и хума

Маска, която заглажда бръчките и оказва помощ на порите да се свият.

Необходими Продукти

● 1 белтъци - 1 бр.
● хума - 1 равна с.л.

Начин на подготвяне

Белтъкът в маската оказва помощ на кожата да остане стегната и еластична. За порите оказва помощ да се свият и тенът да се изсветли. Хумата, от своя страна, почиства кожата, ексфолира я, и също оказва помощ на порите да се свият.

Маската с белтък и хума е доста подобаваща за хората с мазна и смесена кожа. Така получаваме композиция, която се грижи за непотребния себум (мазна кожа), като го отстранява сполучливо и оставя кожата сияйна, почистена и еластична.

Яйцето, което ще използваме, е належащо да е с положително качество (прясно, и по опция домашно) и на стайна температура.

Отделя се белтъкът от жълтъка. С жълтъка може да се направи чудесна маска за коса, само че в този момент ни вълнува друго.

Хумата се смесва с белтъка и единствено в случай че е належащо, се прибавя няколко капки вода, до образуването на хомогенна кашица, която да може елементарно да се разнесе по лицето и шията.

При смесването да се употребява дървена шпатула или нещо, което не е железно (хумата се окислява от метала и губи свойствата си).

Избягват се зоните към очите. Маската за лице има мощно стягащо деяние. Оставя се да престои към 25 минути. Белтъкът ще стартира да се стяга. Когато се усети в по-голямата си част изсъхнал, маската се отмива хубаво с хладка вода. Нанася се лек, овлажняващ крем. Може и кокосово масло. Сега ни остава да се насладим на почистеното си лице.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР