Мартин Божанов – Нотариуса ми се обади по телефона и

...
Мартин Божанов – Нотариуса ми се обади по телефона и
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова пред комисията за Нотариуса: Мартин Божанов ми каза, че на Специализирания съд всичко му се нарежда и да си платим

Мартин Божанов – Нотариуса ми се обади по телефона и ми сподели, че на Специализирания съд всичко му се подрежда и да не гледаме дали индивидът е почтен или отговорен, а просто да си платим, съобщи Ивайла Бакалова. Тя и предприемачът Веселин Денков вземат участие в чуване във краткотрайната парламентарна комисия за активността на групата към Мартин Божанов във връзка обществено изнесени данни за оказване на напън от него.

По думите на Бакалова, Божанов ѝ е споделил, че даже и да си платят, би трябвало да мине време, да минат изборите, и да си сменят юриста – Ина Лулчева, преди да може Веселин Денков да бъде освободен от ареста. Тя добави, че Божанов се е свързал с нея, откакто са минали към 10 ограничения за неотклонение на Денков, при които той остава в ареста.

" Мартин Божанов е човек, основан от системата, той няма по какъв начин да вирее в тази система, в случай че няма политически чадър ", сподели Бакалова. По думите ѝ той се е чувствал безнаказан.

" Когато страна е в ръцете на алчни, корумпирани и неконтролируеми хора, няма по какъв начин да има правосъдна система. Мартин Нотариуса съществува поради бездействието или прекомерното деяние на органите в тази страна и институции. Такива медиатори виреят с помощта на болната ни правосъдна система ", уточни Бакалова.

Веселин Денков описа пред народните представители, че е ресторантьор и обвинен по три каузи - за изнудване, за лихварство и подбуждане за ликвидиране.

Той описа, че сред 2016 година и 2020 година са идвали представители, които са му споделили, че са пратеници на спецпрокуратурата и че той би трябвало да заплати 100 хиляди лв., с цел да няма проблеми и да не го създадат от очевидец в обвинен.

Денков уточни, че е отказал да заплати и му е било повдигнато обвиняване. Впоследствие е бил задържан и са му повдигнати още две обвинявания, откакто е подал сигнал до Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество. По думите му е направил това по съвет на ръководителя на комисията Сотир Цацаров, откакто е провел среща с него.

Веселин Денков сподели, че над 10 пъти не са почетени молбите му за по-лека мярка за неотклонение.

„ Моето виждане е, че всичко, случило се против мен, е главно поради митингите, на които аз вървях през 2020 година След това мои близки ми споделиха, че се приказва, че аз финансирам митингите и имам връзка с Божков, който не познавах, и на база на това са задействани всички институции “, уточни Денков.

По думите на Денков преди задържането му в ареста с него се е свързал Алексей Петров и е изискал да му помогне.

Алексей Петров изиска да се види с мен, това се случи след три месеца, видяхме се, а той ми сподели, че в случай че не платя, иска ми се случи същото като на него - ще бъда арестуван, сподели Веселин Денков.

Мартин Божанов беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев ”, свързван с Божанов. По време на обиските са били конфискувани компютри и разнообразни материални носители на информация. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там. В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, имотни измами и пране на пари. Стана известно и че Мартин Божанов е сменил числа от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В Народното събрание беше основана краткотрайна парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов. Съдийската и Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет също започнаха да се занимават с проблема и с възможната връзка на магистрати с Мартин Божанов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР