Марта Костюк определено е една от тенисистките, намиращи се в

...
Марта Костюк определено е една от тенисистките, намиращи се в
Коментари Харесай

Кошмарът на фаворитките: Костюк повали шампионката от Уимбълдън и е финалистка в Щутгарт!

Марта Костюк несъмнено е една от тенисистките, намиращи се в сериозен напредък. Украинката, която сега е под номер 27 в ранглистата, като доближи до четвъртфинал на тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, а тази седмица изживява приказна тенис седмица в Щутгарт. Талантливата 21-годишна тенисистка се класира за своя втори край на шампионат на равнище WTA 500, откакто й се наложи да избавя мачболи против Коко Гоф през вчерашния ден, то през днешния ден тя потвърди, че зад тази победа няма нищо инцидентно, защото " взе скалпа " на още една настояща шампионка от Уимбълдън, в лицето на Маркета Вондроушова със 7:6(2), 6:2.

Вдъхновената Костюк стартира срещата по най-хубавия вероятен метод. Световната номер 27 впечатляваше с отлична отбранителна игра, като допускаше доста по-малко неточности от съперничката си. Това й разреши да поведе с 5:1, но тъкмо след шестия гейм играта й претърпя цялостен срив, характеризиращ се с голям брой неточности. Това разреши на Вондроушова да се завърне в резултата и да се стигне до тайбрек. Дългият гейм стартира обещаващо за чехкинята, която завоюва две от първите три точки, само че последва серия от 6 следващи разигравания извоювани от украинката и по този начин тайбрекът отиде в сметката на Костюк с резултат 7:2.

По сходство на предния сет, Костюк още веднъж стартира доста мощно. Макар и да не изглеждаше толкоз безапелационна, колкото в първата половина на предната част, то играта на Вондроушова се разпадна и украинката още веднъж поведе с 5:1. За разлика от предишния сет обаче Костюк не позволи поврат и задържа преднината си, като завоюва с 6:2. На финала тя ще срещне Елена Рибакина, която през днешния ден, по-рано, победи двукратната шампионка на Щутгарт, Ига Швьонтек.

Her dream run continues
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР