Манчестър Сити се завърна на върха в английската Висша лига,

...
Манчестър Сити се завърна на върха в английската Висша лига,
Коментари Харесай

Сити си върна върха, Холанд счупи рекорда на Шиърър и Коул

Манчестър Сити се завърна на върха в британската Висша лига, откакто в отсрочен мач от 28-ия кръг на шампионата реализира типичен триумф над Уест Хем с 3:0 вкъщи. Двубоят ще се запомни с следващия строшен връх от нападателя на „ жителите “ Ерлинг Холанд, който еднолично към този момент заема първото място по брой маркирани голове в границите на една акция в Премиършип.


Възпитаниците на Пеп Гуардиола изпитаха проблеми с това да пробият защитата на „ чуковете “ до почивката, само че след нея всичко си пристигна на мястото за домакините. Те поведоха с ранен гол след паузата, осъществен от Нейтън Аке. В 70-та минута Холанд влезе в Книгата на върховете, разписвайки се след асистенция на Джак Грийлиш. Класиката бе завършена пет минути преди приключването на постоянното време от резервата Фил Фодън.

Холанд усъвършенства достиженията на двама футболисти – Алан Шиърър и Анди Коул, които надлежно с Нюкасъл и Манчестър Юнайтед в поредни сезони стигат до 34 гола в границите на една акция. Норвежкият национал доближи кота 35, освен това в 30 изиграни срещи, а Гуардиола и компания имат още пет мача до края на сезона във ВЛ. Рекордът на нападателя е още по-впечатляващ и поради обстоятелството, че Шиърър и Коул го вършат при по-дълъг постоянен сезон тогава – 42 дуела.

Победата върна Сити на първото място в класирането със 79 точки, на една пред втория Арсенал, който е с мач повече от „ небесносините “. Уест Хем е 15-и с 34 пункта, на четири от рисковата зона. В идващия кръг играчите на Дейвид Мойс посрещат Манчестър Юнайтед, до момента в който „ жителите “ одобряват Лийдс.

В другия дуел от сряда вечер, Ливърпул резервира минимални шансове за място в топ 4 в края на сезона, откакто реализира пети следващ триумф в Лигата, побеждавайки Фулъм с 1:0 на „ Анфийлд “. В воин за мърсисайдци се трансформира Мохамед Салах, който се разписа от дузпа през първото полувреме. Възпитаниците на Юрген Клоп са пети с 59 точки, на пет от четвъртия Манчестър Юнайтед, който е с два мача по-малко. Фулъм е десети с 45 пункта. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР