Малкото кресливо орле, което получи името Александрия, трябва да се

...
Малкото кресливо орле, което получи името Александрия, трябва да се
Коментари Харесай

Малкото кресливо орле от село Александрия се завръща у нас през април

Малкото кресливо орле, което получи името Александрия, би трябвало да се завърне в България през април, оповестяват от СИДП за Moreto.net..

Смелата пътешественичка обаче продължава да ни изненадва, като от данните от предавателя и се вижда, че тя сега „ преглежда “ четвърта африканска страна. От есента до в този момент Александрия е прелетяла над Зимбабве, Ботсвана и Намибия, а сега се намира в Южна Африка, наоколо до административната столица Претория.

Останалите български орлета, които имат предаватели, зимуват в делтата на река Окаванго, само че Александрия извърши заръките на кръстниците си и продължава да завладя прилежащи страни, като великият си адаш Александър Македонски. Експерти от Българско дружество за защита на птиците и СИДП с неспокойствие чакат завръщането на скъпата птичка, като се надяват тя да остане да гнезди в България.

Малкото орле се появи на бял свят през предходната година, в гнездо наоколо до село Александрия, община Крушари. Още преди да се научи да лети пернатото се снабди с предавател, който му беше подложен от специалисти от Българското сдружение за отбрана на птиците.

Благодарение на плана „ Земите и горите на орела “ всеки може да види къде се намира дребната пътешественичка и да наблюдава пътя и:.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР