Макар желанието на крал Чарлз Трети относно концерта по случай

...
Макар желанието на крал Чарлз Трети относно концерта по случай
Коментари Харесай

Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра за коронацията на крал Чарлз Трети

Макар желанието на крал Чарлз Трети по отношение на концерта по случай коронацията му да е в него да вземат участие най-вече английски музиканти, както предава пресата на Острова, като даже прецизира, че монархът персонално е изготвил лист с имената, които желае да види да сцената, през днешния ден стана ясно, че към тях ще се причисли българин. Става въпрос за родния виртуоз на цигулката Васко Василев, който ще бъде концертмайстор на оркестъра за значимото събитие, планувано да се организира в Уестминстърското абатство по-късно повече от три месеца.
Имайки поради обстоятелството, че в Кралската опера на Лондон сънародникът ни заема същата водеща роля, която е втора по значение, след тази на диригента, не е по никакъв начин изненадващо, че той ще свири на тържествата в деня, когато синът на починалата кралица Елизабет Втора ще се възкачи на престола, заемайки публично нейното място. Името особено образувания за идната гала оркестър е " Coronation Orchestra ", като той ще събере на едно място най-хубавите и авторитетни музиканти от всички оркестри на територията на Англия, чиито осъществявания ще бъдат под диригентството на англичанина от италиански генезис сър Антонио Папано, който сега е музикален шеф както на оркестъра на Кралската опера " Ковънт Гардън " в Лондон, по този начин и на този на Националната академия " Санта Чечилия " в Рим. Точният състав на " Coronation Orchestrа ", наред с репертоарът му, към момента не е разгласен, като се допуска, че напълно скоро ще бъдат конкретизирани.

Пред медиите у нас Васко Василев, който след изявата си на шести май, за когато в действителност е планувана службата, ще се върне у нас, с цел да изнесе турне в страната ни, показа, че за него е чест да получи покана за сходно историческо събитие. Освен това той показа, че приема уговорката на драго сърце, неспокойствие и не на последно място - отговорност.
Bulphoto
Припомняме, че преди дни стана ясно, че английските звезди Адел и Ед Шийран са отказали да пеят на въпросното шоу, честващо възлагането на короната на новия монарх. Докато 34-годишната носителката на голям брой награди " Грами " непосредствено е отхвърлила отправеното ѝ предложение за присъединяване в събитието, нейният 32-годишен сътрудник, който също има забележителен брой златни грамофончета, е сторил същото, тъй като съгласно него ще му бъде мъчно да се върне в точния момент в Обединеното кралство, защото по същото време има планувани изяви в Съединените щати.

Вестник " The Sun " акцентира, че формалният график на изпълнителката на " Easy on Me " е свободен след двадесет и пети март, когато в действителност завършва нейното шоу " Weekends With Adele ", което сега се състои всяка седмица в хотел " Caesars Palace ", намиращ се в Лас Вегас. При състояние че тя не е заета по време на кралската гала, таблоидът показва, че повода, заради която не е поискала да се включи в нея, към момента не е ясна.

Ед Шийрън има изява в Тексас на 6 май, единствено ден преди концерта след коронацията. Въпреки това, вътрешни хора са на мнение, че той би могъл да стигне в точния момент, в случай че реши да пътува с частен аероплан, който би го отвел в Лондон за 10 часа.
Снимка: Getty Images
Говори се, че 74-годишният Чарлз желае още 29 годишния Хари Стайлс, добил известност в предишното като член на група " One Direction ", да взе участие в шоуто, до момента в който 73-годишният Лайънъл Ричи, както и група " Spice Girls " съвсем са се съгласили да се погрижат за положителното въодушевление на жителите на Острова, откакто Чарлз Трети и брачната половинка му Камила публично бъдат провъзгласени за крал и кралица на страната.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР