Мъжкият жираф, наречен Бенито, започна около 2000-километровото си пътуване от

...
Мъжкият жираф, наречен Бенито, започна около 2000-километровото си пътуване от
Коментари Харесай

Самотен жираф в Мексико пое дълъг път към нов дом

Мъжкият жираф, наименуван Бенито, стартира към 2000-километровото си пътешестване от Сиудад Хуарес покрай мексиканско-американската граница до сафари " Африкам " в централния щат Пуебла, съобщи Агенция Франс Прес.


Според управлението на зоопарка той ще живее с други жирафи в условия, по-близки до естествената му среда.

" Важно е Бенито да бъде в удобни условия, в заграждение, където да бъде с следена температура, с цялата храна, от която се нуждае ", съобщи шефът на сафари „ Африкам “ Франк Камачо.

" Ще включим Бенито в едно доста огромно стадо, доста разнородно, където има възрастни и млади животни ", добави той.

Очаква се пътуването със особено ремарке, съпроводено от екип от специалисти, да отнеме общо към 50 часа.

Преместването следва акция на природозащитници, които подлагат на критика несъответствуващите условия на живот в Сиудад Хуарес, където жирафът е изложен на милостта на рисковите температури.

В средата на януари арбитър разпореди Бенито да бъде изпратен в Пуебла.

" Днес е доста благополучен ден за нас ", споделя Мария Руис Варела, член на акцията " Да спасим Бенито ".

" Това е кулминационната точка на съвсем деветмесечна упорита работа, в която се опитвахме да осведомяваме жителите и да помолим държавното управление да се вслуша в молбите ни и да разреши на Бенито да отиде в леговище, на по-добро място, където да има положително качество на живот ", добави тя.

Кампанията получи поддръжката на основаната в Съединени американски щати група за отбрана на правата на животните " Хора за етично отношение към животните " (ПЕТА), която прикани своите поддръжници да " приказват за един уединен жираф в Мексико ".

Тя съобщи, че Бенито е живял самичък в " заграждение, затрупано с отпадъци, без трева, сянка и подобаващ заслон в район с рискови климатични условия ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР