Мъж от Доминика, оцелял на дрейфуваща платноходка, бе спасен след

...
Мъж от Доминика, оцелял на дрейфуваща платноходка, бе спасен след
Коментари Харесай

Жажда за живот: Спасиха мъж след 24 дни в Карибско море

Мъж от Доминика, оживял на дрейфуваща платноходка, бе избавен след цели 24 дни в Карибско море от колумбийската флота.

През цялото това време 47-годишният Елвис Франсоа се е хранел с кетчуп, чесън на прахуляк и подправки на кубчета.

Бедстващият е бил избавен с помощта на думата " помощ ", която той написал на британски на корпуса на платноходката. Плавателният съд е бил видяна от въздуха на 120 морски благи северозападно от полуостров Гуахира. Франсоа бил откаран до пристанищния град Картахена от преминаващ търговски транспортен съд, се споделя в изказване на колумбийската флота. 



Пред колумбийските управляващи, приключенецът показа, че тестването му е почнало през декември, когато теченията са отнесли платноходката му в морето, до момента в който той я е ремонтирал край остров Сейнт Мартин в нидерландските Антили, където живее.

" Обадих се на приятелите си и те се пробваха да се свържат с мен, само че изгубих сигнала. Нямаше какво друго да направя с изключение на да седнал съм и да очаквам ", споделя Франсоа във видео, публикувано от флота. В него той прибавя, че е нямал друга храна с изключение на кетчуп, чесън на прахуляк и подправки на кубчета. 

Франсоа е събирал дъждовна вода с забрадка, разкри пред Асошиейтед прес пълководец Карлос Урбано Монтес, пояснявайки, че избавеният е в положително здравословно положение макар че е очевидно доста измършавял. 

" I had nothing to eat, just a bottle of ketchup, garlic powder and Maggi (broth cubes). I mixed everything with water to survive for about 24 days "
— Anselm Gibbs (@AnselmGibbs)
Във видеозаписа Франсоа споделя също за това по какъв начин е трябвало непрекъснато да се бори с морската буря и да отстранява водата от лодката, с цел да не потъне. Опитал се да възпламени и огън, с цел да изпрати сигнал за помощ, само че не съумял. Накрая видял минаващ аероплан и му алармирал с огледало. Самолетът го е забелязал, когато е минал наново над региона, в който се е намирала лодката му.

Платноходката е била изоставена в морето, откакто Франсоа е бил избавен от комерсиалния транспортен съд, добавя още Урбано Монтес.

" В един миг изгубих вяра и се замислих за фамилията си. Благодаря на бреговата защита. Ако не беше тя, нямаше в този момент да описвам тази история “, приключва с усмивка на признателност Франсоа.

Късметлията е минал медицински обзор и е бил предаден на имиграционните управляващи, с цел да го върнат в дома му в Доминика, оповестиха още от флота. 

Castaway adrift in the Caribbean Sea for 24 days survived by eating ketchup
— Sky News (@SkyNews)
 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР