Мъж, който работи за германски евродепутат, беше арестуван по подозрение

...
Мъж, който работи за германски евродепутат, беше арестуван по подозрение
Коментари Харесай

Сътрудник на германски евродепутат е арестуван за шпионаж в полза на Китай

Мъж, който работи за немски евродепутат, беше задържан по съмнение в шпионаж в интерес на Китай, оповестиха през днешния ден немски прокурори, представени от международните организации.
Заподозреният, разпознат единствено като Цзян Г. в сходство с разпоредбите за дискретност на Германия, е бил задържан през вчерашния ден в Дрезден, се споделя в изказване на федералните прокурори, съобщи Ройтерс.
Те не прецизираха за кой народен представител работи арестуваният, само че немското списание „ Шпигел “ заяви, че той е бил помощник на Максимилиан Кра от крайнодясната „ Алтернатива за Германия “. 
Кра е водещият претендент на АзГ на изборите за Европейски парламент, планувани за началото на юни.
Франс прес прецизира, че Цзян Г. е шпионирал китайски дисиденти в Германия и е споделял информация за Европейския парламент с китайска разследваща работа, се споделя в прессъобщение на прокуратурата.
Новината за ареста пристигна ден, откакто трима германци, обвинени в шпионаж в интерес на Китай и споразумяване на трансфер на информация за технологии с евентуално военно предопределение, бяха задържани по настрана следствие, показва Асошиейтед прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР