Магистър-фармацевт Антон Вълев е завършил фармация през 2001 г. във

...
Магистър-фармацевт Антон Вълев е завършил фармация през 2001 г. във
Коментари Харесай

Магистър-фармацевт Антон Вълев разби на пух и прах действието на „коктейлите“ с парацетамол

Магистър-фармацевт Антон Вълев е приключил фармация през 2001 година във Фармацевтичния факултет при Медицински университет - София със компетентност промишлена фармация. През 2002 година специализира клинична фармация в Хановер като стипендиант на Европейското сдружение по клинична фармация.

Антон Вълев е член на Българското здравно хомеопатично сдружение, на Българската асоциация по педиатрия. През 2010 година е определен за член на Контролната комисия на Българския фармацевтичен съюз, а по-късно същата година и за ръководител на Националната аптечна камара. Член е на Управителния съвет на Европейското общество по интегративна медицина в България.

- Г-н Вълев, вие консултирате непрестанно пациентите, които идват при вас в аптеката, както и онлайн. Какви съществени неточности позволяваме във връзка с медикаментите и грипа? Подвластни ли сме на заблуди, на легенди?
- Най-голямата необразованост във връзка с болесттите е какво е вирус и какво е бактерия. Пациентите не вършат разлика сред тези две неща и си мислят, че постоянно лекуването е с антибиотик и постоянно пропускане на лекуване значи неправене на нищо. Т.е., в случай че съм леко болен, не върша безусловно нищо и ще ми мине. А в случай че съм доста болен, значи - би трябвало да пия антибиотик. За българския пациент не съществува концепцията, че може да е тежко болен от вирусно положение, което не се лекува с антибиотик.

За тях не съществува класа противовирусни медикаменти, не са им ясни защо са. Освен това някои от противовирусните медикаменти по име са доста близки със симптоматичните лекарства, които са налични в аптечната мрежа. А компаниите производители на симптоматични медикаменти, защото те могат да бъдат рекламирани, непрекъснато нагнетяват мисленето, че в действителност симптоматичните медикаменти лекуват грип. Тук става въпрос главно за парацетамоловите коктейли - с витамин С или с нещо друго, за отпушване на носа, за отбъбване на лигавицата или антихистамини - няма значение какъв. Но за нашите пациенти тези симптоматични медикаменти лекуват грипа. Което е цялостна илюзия.

Каква е истината и какви са затрудненията при грип четете в цялото изявление на господин Вълев на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР