Лятото се прокрадва бързо към нас и с него идва

...
Лятото се прокрадва бързо към нас и с него идва
Коментари Харесай

Най-добрите плажове в Европа за 2024 година

Лятото се прокрадва бързо към нас и с него идва обещанието за слънчево бягство. Това е късмет да се отпуснете, да заровите пръстите на краката си в пясъка и да забравите за всичко останало. Но по какъв начин тъкмо наподобява съвършената лятна отмора?

Платформата за резервации тук-там за отдих BookRetreats класира плажовете в 16 европейски страни, въз основа на това, което съгласно тях туристите ценят най-вече - известност, време, сигурност, досегаемост и качество на водата. Използвайки данни от рецензии в Гугъл, ранглисти за сигурност от Global Peace Index и информация за качеството на водата от Европейската организация за околна среда (EEA), всяко местонахождение получи оценка от 0 до 1 за тези категории с общ вероятен резултат 5, написа Euronews.

От повече от 14 000 най-високо оценени дестинации, компанията за туристически резервации прегледа по-детайлно 251 плажа. BookRetreats проучва от най-популярните уединени места - надалеч от огромните летища - като Praia da Samoqueira в Португалия или Cala Mariolu в Италия - до страни като Кипър, където 99.2% от местата за къпане са с чудесно качество на водата.
Къде са най-хубавите плажове в Европа?
Топ 25 на най-хубавите плажове в Европа са разпръснати из целия континент от Германия до Гърция и Хърватия. Но когато става въпрос за топ 10, в тази ранглиста има открояващо се място. Португалският плаж Marinha е на десето място, а Praia da Falésia - на второ. В Испания Cala Comte завоюва шесто място, Las Canteras - четвърто, а La Concha Beach се класира преди всичко. Иберийският полуостров е дом на доста от най-хубавите плажове на континента. Всъщност единствено в Испания са 28% от най-хубавите плажове в Европа, съгласно класацията на BookRetreats. Ето по-отблизо крайбрежните дестинации, които заемат първите пет места в листата.
Lama Monachile, Италия
На пето място е каменистият бряг на Lama Monachile в Италия. Този залив сред две превъзходни скали в средата на Полиняно а Маре е класиран с оценка 4.7 от 5 от 14 900 отзива в Гугъл. Лятото е идеално за феновете на слънцето, тъй като там температурите приблизително доближават 30 градуса, а статутът му със “Син байрак ” подсигурява кристално чиста вода с чудесно качество. Италия е на 34-то място в света по сигурност и този плаж също е леснодостъпен с кола - единствено на 50 км от летище Бари. Като цяло това печели Lama Monchile резултат от 4.15 от 5 - най-високо класираният италиански плаж в листата.
Las Canteras, Испания
В оживеното сърце на Лас Палмас, Гран Канария, Лас Кантерас, е плажът с най-голям резултат на Канарските острови. Оценката му е 4.7 от 5 от 14 400 отзива на пасажери. Безкрайното слънчево греене носи летни температури от 28 градуса, а качеството на водата е чудесно, съгласно данните на EEA - огромен бонус е, в случай че планирате да плувате в морето, да се насладите на оживения риф, гъмжащ от морски живот.

Тъй като Испания на 32-ро място в света по сигурност, плажът получава същата оценка за това като всички останали испански плажове в листата. А що се отнася до достъпността, Лас Кантерас е единствено на 22.5 километра от летище Гран Канария. Като цяло BookRetreats дава на този плаж оценка 4.21 от 5, което значи, че е четвъртият най-хубав плаж в Европа.
Pasjača, Хърватия
Заклещен сред висока канара и Адриатическо море, плажът Pasjača е най-хубавият плаж в Хърватия. Оценката му е 4.8 от 5 от повече от 2400 отзива - индикация, че този плаж може да бъде същинско прикрито украшение. Температурите лятото са към 28 градуса, а качеството на водата е чудесно. Морето е най-топло през август.

Хърватия е 14-та в света по сигурност, което също дава на този плаж спомагателни точки и не може да бъде по-леснодостъпен единствено на 7.5 км от летище Čilipi. С обща оценка от 4.22 от 5, Pasjača Beach е третият най-хубав в Европа.
Praia da Falésia, Португалия
Заобиколен от златните глинени скали на Алгарве, междинната оценка на Praia da Falésia е 4.7 от 5 от 13 000 отзива в Гугъл. В ясните слънчеви дни температурите доближават 28 градуса през лятото и - както всички останали в челната петица – водата има чудесно качество. Ако вашата грижа е сигурността, Португалия е на 7-мо място в света. Тя е една от петте най-безопасни европейски крайбрежни страни. А достъпът до този плаж е елементарен - единствено на 31.4 км с кола от добре обслужваното летище Фаро.
La Concha Beach, Испания
Плажът Ла Конча е навръх изток от Билбао, покрай границата сред Франция и Испания. Той е един от най-високо оценените плажове в Европа със междинна оценка 4.7 от 5 от над 21 000 отзива в Гугъл. Топлите, меки летни дни, носят междинни температури от 24 градуса, а качеството на водата също е чудесно. Испания се подрежда на 32-ро място в международен мащаб по сигурност. Като цяло, това дава на La Concha Beach резултат 4.29 от 5, спечелвайки му първо място в листата на BookRetreats.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР