Лятото и морето вече ни помахаха за чао, а есента

...
Лятото и морето вече ни помахаха за чао, а есента
Коментари Харесай

Рай за пътешественици: 5 топ есенни дестинации в България

Лятото и морето към този момент ни помахаха за довиждане, а есента пристигна с нови благоприятни условия за пътешестване и занимания.

Температурите към този момент не са по този начин високи, а красиво обагрената пейзажи към нас ни подканват да обуем комфортните обувки и да се разходим по някоя еко пътека, потопяйки се в хубостта и спопкойствието на природата, написа  woman.bg . Ако пък не сте от хората, които обичат походите, постоянно може да изберете дестинация, известна с хубавите си спа хотели и да се отдаде на пълне релакс в някой от тях.

Вариантите за отмора през есента са доста и с цел да ви помогнем в избора на дестинация ви предлагаме нашата топ 5 селекция от места, които да посетите този сезон.

Велинград

Велинград несъмнено е измежду местата в България, които могат да се похвалят с най-хубавите СПА хотели. Там може да прекарате есенните дни в басейна с гореща вода, на масаж или на други процедури.

А в случай че сте в въодушевление може да се разноските из живописните екопътеки, тръгващи от и към града и да се насладите на свежия планинки въздух.
Велико Търново

Велико Търново е съвършен избор както за отдих, по този начин и за занимания

Старата българска столица се откроява с достоверна архитектура и обаятелен дух. А забележителностите, които да посетите, са безусловно десетки - от крепостта Царевец, през Арбанаси до китните манастири към града. Няма да сгрешите, в случай че се отбиете и до Самодивската чаршия и си купите кадаиф и кафе от някое малко дюкянче.

Ждрело на река Ерма

Невероятно красиво място, което не би трябвало да пропускате. Откроява се с живописни пейзажи и възвишен небосвод. Иначе казано - единствено за фотоси! Направете си разходка по екопътеката и ще разберете защо приказваме.

Село Нисово и скалните манастири

Село Нисово е живописна дестинация, която си заслужава да посетите още този уикенд. То се намира на към 30 километра от Русе и пленява с приказна природа, която ще ви помогне да се отърсите от забързаното всекидневие и да прочистите мозъка си. Този хубав регион, представляващ парадайс откъснат от урбанизацията и непокътнат от човешката ръка, впечатлява и със скални манастири на повече от 10 епохи. Сред месните се носи легенда, че под тях лежат костите на българи, покосени от чума.
 

Из Искърското дефиле

Да се отправите на пътешестване по шосето, виещо се в унисон с реката в дефилето на Искър, е преживяване, което би трябвало да изпитате най-малко един път в живота си. Природата в тази част на България е прелестна и дива, а сред красивите пейзажи са се скрили забележителности като манастир, екопътеки и водопад, които ви приканват да отбиете от пътя и да ги посетите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР