Лятното кино на БНТ1ׅ поема на път за седма поредна

...
Лятното кино на БНТ1ׅ поема на път за седма поредна
Коментари Харесай

Лятното кино на БНТ1ׅ тръгва на път

Лятното кино на БНТ1ׅ поема на път за седма поредна година като ще обходи 24 обитаеми места в страната, показвайки хитови български филми. 

Тазгодишното издание на националната акция за възобновяване на летните кина в България „ Пътуващо лятно кино с БНТ1ׅ " ще бъде намерено на 19 юли с кино лентата „ Посоки “ на режисьора Стефан Командарев. По традиция откриващата прожекцията ще се състои на Лятната сцена в Борисовата градина в София от 21:00 часа, като кинолюбителите ще имат опцията да се срещнат с екипа на продукцията.

Програмата на новия сезон на самодейността включва едни от най-нашумелите модерни български филми, измежду които „ Слава “, „ Врагове “, „ Жажда “, „ Урок “, „ 8’19’’ “, както и късометражни продукции от известни европейски режисьори. Те ще бъдат прожектирани гратис в 24 обитаеми места в страната. Освен в столицата акцията на Българска национална телевизия ще гостува и в градовете Самоков, Панагюрище, Пирдоп, Копривщица, Пловдив, Раковски, Ямбол, Стара Загора, Котел, Стражица, Дряново, Априлци, Русе, Исперих, Девня, Варна, Бяла, Бургас, Царево, Созопол, и селата Орешак (Троянско), и Лозенец (Бургаско). Седмият сезон на „ Пътуващо лятно кино с БНТ1 “ ще бъде закрит на 8 септември в София с прожекция на кино лентата „ Възвишение “ на режисьора Виктор Божинов.

Специално за феновете на Българска национална телевизия атмосферата от гостуванията на пътуващото кино из страната ще предават в своите репортажи публицистите Анна Ангелова, Елица Кънчева и Драгомир Драганов.

Емоционално ще бъде завръщането на „ Пътуващо лятно кино с БНТ1 “ тази година в Лятното кино на Карлово – първото възобновено кино в историята на акцията.

Освен в Карлово, към този момент са възобновени още 16 кинотеатри навън в градовете Елена, Бяла, Генерал Тошево, Кърджали, Велико Търново, Силистра, Криводол, Поморие, Перник, Ямбол, Плевен, Варна, Шумен, Българово и в селата Черни Осъм и Орешак (Троянско).

За миналите шест години „ Пътуващо лятно кино с БНТ1 “ измина над 50 хиляди километра, с цел да доближи и до най-малките обитаеми места в страната, където кино няма от десетилетия. Над 100 хиляди души гледаха 168 безвъзмездни прожекции под намерено небе. 57 български заглавия от игралното, документалното, късометражното и анимационно кино срещнаха нови фенове, а дребните читатели разменяха детски книжки в Пътуващата детска библиотека на акцията из цялата страна.

Подробна информация за градовете и филмовите прожекции можете да следите на уеб страницата на Българска национална телевизия или във  Facebook
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР