Лукът е сред културите, които могат да съжителстват с много

...
Лукът е сред културите, които могат да съжителстват с много
Коментари Харесай

Цветето, което трябва да засадите до лук

Лукът е измежду културите, които могат да съжителстват с доста растения, тъй като оказва позитивен резултат върху тях. Но в тази ситуация това не анулира грижите за самия зарзават, тъй че индикаторите за рандеман да не падат. Цветето, което е най-добре да засадите до лука Най-ценният комшия на коментирания зарзават е невенът.

Цветето, засадено към периметъра на луковите лехи, ще защищити насажденията от " похищението “ на вредители. Невенът се смята за изключително ефикасен в битката против луковите мухи. 

Туртата също има сходен резултат, тъй че цветята могат да се нарекат взаимозаменяеми. Можете умерено да отглеждате лук до ягоди: няма да има спор сред растенията. Можете също по този начин да обърнете внимание на зеленчуците. Различни типове марули, целина и даже домати са добър избор. Но несъмнено не би трябвало да засаждате лук до бобови растения.

Засаждане на невен

Невенът се засажда от февруари до началото на април. Засаждането му може да се извърши непосредствено в земята, само че някои градинари избират разсад, с цел да усилят времето за разцвет. Най-често растенията цъфтят през юни и радват с цветовете си до октомври или даже до първата слана.

Как да засадите невен навън?

Семената от невен би трябвало да се засяват в открита земя, както следва:

направете жлебове или дупки до 5 см;

дистанцията сред браздите би трябвало да бъде почти 30–40 cm;

поставете семената в канали и ги покрийте с почва в пласт от към 1 см;

полейте;

Какво да вършиме след засаждането на невен?

След това разсадът би трябвало да се разреди, оставяйки сред растенията растенията 10 см. Малките пъпки цъфтят в границите на няколко месеца. Тези цветя да порастват даже на небогати почви - навременното поливане е задоволително. Но в същото време не понасят мощно изсушаване на почвата. При тази грижа долните листа изсъхват и растението стопира да пораства и цъфти. Семената за разсад при започване на април. В този случай се предлага да се направи почвена примес.

Състои се от торф, почва, компост и малко пясък. В този случай на дъното на контейнера за засаждане на семена се слага дренажен материал. Например експандирана глина, счупена тухла, тънък трошляк или наедрял пясък. Поставете пръст върху този пласт и леко го уплътнете. След това се прави поливане и след три дни се вършат бразди и семената се слагат, поръсени с пръст.

Полейте, покрийте контейнерите с найлонов филм или стъкло и прехвърлете на топлота. След появяването на първите издънки транспарантното покритие се отстранява и сандъчетата се излагат на слънце. Преди да се появят листата, цветята не би трябвало да се поливат постоянно. И едвам по-късно би трябвало да извършите плевене, наторяване, разкопаване. По този метод можете елементарно да получите изобилен разцвет още през юни.,съветва actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР