Ловец отстреля вълчица край Търън, съобщиха от НЛРС Съюз на

...
Ловец отстреля вълчица край Търън, съобщиха от НЛРС Съюз на
Коментари Харесай

Ловец отстреля вълчица край Търън

Ловец отстреля вълчица край Търън, оповестиха от НЛРС " Съюз на ловците и рибарите в България ".

Ради Батинов е деен ловджия от ЛРД-Търън, която се числи към Ловно-рибарско съдружие “Глухар “ – Славейно

На 28 март към осем часа вечерта ловецът е на чакалото и както той се показва. чака си следващата лисица.

Към примамката внимателно се доближава една черна сянка. Ловецът, без да се колебае, след като  е взел на мушка приближаващия див звяр, стреля.

Изстрелът е непогрешим и хищникът е отстрелят. Поради това, че към този момент е мрачно, той мисли, че е отстрелял чакал или скитащо куче, само че се оказва огромна вълчица. Картината се разкрива чак на сутринта, когато има опция добре да огледа отстреляния див звяр.

Малко предистория. Слуката не е инцидентна. Още по време на дейния ловджийски сезон за дива свиня ловецът от с. Търън се готви като събира кости, кожи и вътрешности от отстреляните диви прасета и ги съхранява, с цел да ги употребява като стръв.

За дългите нощи, когато чака на пусията, той си е приготвил чакало  до личната си изоставена плевня, на към 200 метра, добре осветено и безшумно. Хищниците са приучени, че постоянно има какво да се похапне, и в късна доба внимателно се доближават.

Търпението и положителната подготовка постоянно носят слука на ловеца, по тази причина тази година Ради може да се похвали с доста добра слука на хищници. Сезона той завършва с 31 лисици, две белки, 2 язовеца и за венец на ловните му триумфи и последния острелян вълк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР