ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Преподобният д-р Сесил Л. Чип“ Мъри,

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Преподобният д-р Сесил Л. Чип“ Мъри,
Коментари Харесай

Сесил Л. „Чип“ Мъри, влиятелен пастор и лидер на гражданските права в Лос Анджелис, почина

ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Преподобният доктор Сесил Л. „ Чип “ Мъри, авторитетен свещеник и цивилен права Лидерът, който употребява мандата си в една от най-старите църкви в Лос Анджелис, с цел да повдигне най-вече чернокожите квартали на Южен Лос Анджелис след един от най-големите расови протести в страната, умря. Той беше на 94.

Мъри умря в петък, съгласно известие от Центъра за вяра и гражданска просвета на USC. Той е умрял от естествена гибел, сподели синът му Дрю Мъри пред Los Angeles Times.

Роден в Лейкланд, Флорида, през 1929 година, Мъри прекарва 27 години като свещеник на Първата африканска методистка епископална черква в Лос Анджелис. Църквата беше дребна, когато той я пое. Но по времето, когато той се пенсионира, тя се трансформира в мега черква с 18 000 членове.

През 1992 година оправдаването на четирима служители на реда, които бяха снимани на видео по какъв начин грубо бият Родни Кинг, провокира детонация от принуждение в най-вече чернокожи квартали на Южен Лос Анджелис. Мъри се появи като успокояващо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР