Лондон. Хората може да не желаят да приемат допълнителни ограничения

...
Лондон. Хората може да не желаят да приемат допълнителни ограничения
Коментари Харесай

Главният лекар на Англия: Обществото може повече да не иска да спазва ограничения

Лондон. Хората може да не желаят да одобряват спомагателни ограничавания поради ковид и държавното управление ще би трябвало да потърси друга политика, в случай че болшинството откаже да поддържа по-строги ограничавания, допуска основният доктор на Англия професор Крис Уити, представен от английския вестник The Times .

Професор Уити сподели, че „ най-голямото му терзание сега “ е, че обществеността няма да се съгласи с още един кръг от ограничавания в ежедневния живот след близо две години ограничение от пандемията.

Според него е прекомерно рано да се спекулира дали ще са нужни нови ограничения за справяне с разновидността „ Омикрон “. Уити предложи относително оптимистична оценка на епидемията с „ Делта “ разновидността във Англия, като сподели, че вероятността е „ в действителност рационално управляема “.

Той одобри, че изследванията сега допускат поддръжка за ограничавания, в случай че е належащо, само че все пак е угрижен за „ умората от държанието “, страхът от която забави налагането на първото блокиране предходната година.

Уити беше един от последователите на концепцията, че рестриктивните мерки не могат да се постановат прекомерно рано или хората ще се откажат от тях. Тази угриженост в последна сметка се оказа неоснователна, само че той предизвести, че към момента се тормози от публичното единодушие за всевъзможни спомагателни ограничения, които учените считат, че са нужни.

Той сподели: „ Най-голямото ми терзание сега е, че в случай че би трябвало да създадем нещо по-твърдо, в даден миг, без значение дали е за настоящия нов вид или на някакъв по-късен стадий, можем ли въпреки всичко да убедим хората? “

Той изрази учудване от „ изключителната “ дарба на британците „ просто да одобряват, че има неща, които дружно би трябвало да създадат, с цел да се защитят един различен... неща, които са били доста разрушителни за общественото и икономическото състояние на обособени хора и фамилии “. Той добави, че е „ по-лесно да бъдеш убеден в реакцията на хората още първоначално, в сравнение с откакто хората са понесли две години от живота им да бъдат комплицирани “.

Докато изследванията откриха, че голямото болшинство са подкрепили рестриктивните мерки, Уити сподели, че политическите водачи би трябвало да създадат „ инспекция “, с цел да схванат дали хората ще продължат да го вършат. „ Ако решението на това общество е негативно, тогава би трябвало да признаем това и да го отразим в това, което вършим “, сподели той на конференция, проведена от Асоциацията на локалното самоуправление.

Подчертавайки, че желае да избегне ограничавания, Уити сподели: „ Мисля, че ще (запазим публичното единодушие за тях), при изискване че сме наясно с хората каква е логиката и при изискване, че считат, че сме изцяло откровени с тях във връзка с всички данни и известните и незнайните. "

Последното допитване за YouGov допуска мощна поддръжка за ограничения като наложителни маски за лице и работа от у дома, и даже блокиране. Докато сега множеството не поддържат затварянето на кръчми и заведения за хранене или възбраните за другарство на закрито, болшинството считат, че е евентуално някаква форма на ограничавания ще съществува и към Коледа.

„ Можете да извършите социална здравна намеса в мащаба, който трябваше да създадем, в случай че по-голямата част от популацията - и както се оказа, голямото болшинство от популацията - го поддържат ", сподели Уити. „ Това, което беше в действителност ясно, е, че по-голямата част от хората в действителност одобряват това доста съществено и желаят да бъдат въведени отбрани. "

Той сподели, че е невероятно да се знае какви ограничения може да са нужни за справяне с „ Омикрон “. „ Има доста неща, които не знаем и мисля, че евентуално не е потребно да се спекулира какъв брой огромна опасност ще бъде разновидността, " сподели той.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР