Липсата на кадри принуждава работодателите в туризма да обещаят с

...
Липсата на кадри принуждава работодателите в туризма да обещаят с
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Това лято по морето ще плащат на персонала с 20% повече

Липсата на фрагменти принуждава работодателите в туризма да обещаят с 20% по-високо възнаграждение спрямо предишното лято, най-малко в това ме увериха дейците в сектора при срещите ми с тях през последните дни. Това заяви в предаването „ Неделя 150 " на БНР министърът на туризма Евтим Милошев.

 

Той прикани външно министерство да направи всичко допустимо да командирова в допълнение чиновници в консулските ни служби в страните от Средна Азия, откъдето идват доста претенденти за работа в нашия туризъм. Става дума за страни като Индия, Бангладеш, Непал, Киргистан и Узбекистан.


В момента поръчките за срещи за издаване на визи са с няколко месеца напред, а работодателите в туризма чакат тези чиновници, сподели Милошев.

 

Според последните данни към и над 10% растеж на туристите ще има това лято. Времето при започване на май когато се събраха доста почивни дни беше един добър интервал, някъде към 80 хиляди туристически регистрации е имало, което е добър старт на сезона, сподели Милошев.

 

Ранните записвания започнаха при 9% Данък добавена стойност и давам обещание да слага пред финансовото министерство въпроса за това дали не би трябвало да се пояснява, че при почнал към този момент сезон не може ставката да се трансформира още веднъж на 20% от 1 юли, сподели Милошев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР