Линда Якарино беше притисната от хаоса в X на Илон Мъск. Отговорите й бяха откъснати от реалността

...
Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за
Коментари Харесай

Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за първи път в бюлетина „Надеждни източници“. Регистрирайте се за ежедневния дайджест, описващ развиващия се медиен пейзаж тук.

Линда Якарино живее в свят на заблуди.

Фигурата на Twitter/X в четвъртък направи редица диви — и направо смешни — твърдения за компанията, собственост на Илън Мъск, където тя държи титлата (поне на хартия) като главен изпълнителен директор, като изглежда не е наясно с мрачното състояние на нещата в застрашена платформа.

По време на продължително интервю със Сара Айзен от CNBC, Якарино описа едновремешната платформа за птици така, сякаш всичко е не само набъбнало, но и в по-добра позиция след хаотичното поглъщане и управление на Мъск.

Yaccarino говори фантастично за Twitter – който имаше лято на изключителни трудности при изпълнението на основни функции, като показване на туитове и хостване на емисии с аудио на живо – и обяви, че приложението скоро ще се потопи в света на лесните видео разговори и безпроблемната обработка на онлайн плащания.

Бившият шеф на NBCUniversal също ефективно се престори, че хаотичното ребрандиране на Twitter на X е изпълнено прекрасно, като каза на Айзен, че това е положително „освобождение“ за компанията, а не половинчат ход, който незабавно изхвърля милиарди стойност на марката. По време на интервюто тя по-специално нарече публикации в платформата „туитове“, а не „Xs“, или както се предполага, че се наричат ​​в наши дни. Опа!

Но може би още по-абсурдно твърдение от Yaccarino дойде, когато Айзен я притисна относно безопасността на марката и езика на омразата, който се появява в платформата след поглъщането на Мъск. Якарино, който някога беше смятан за сериозен човек в индустрията, каза с право лице, че „99,9%“ от съдържанието, публикувано на платформата, е „здравословно“.

„Според всички обективни показатели“, каза Yaccarino на Eisen, „X е много по-здравословна и безопасна платформа, отколкото беше преди година.“

А, какво?!?!

Не е ясно какви точно данни има предвид Яккарино. Но множество проучвания от известни изследователи през последната година показаха точно обратното на това, което тя уверено твърди. Организации като Лигата за борба с клеветата, Центърът за противодействие на дигиталната омраза, Институтът за стратегически диалог и други изследователи публикуваха свои собствени доклади, предаващи подобно послание: речта на омразата е нагоре, а не надолу под Мъск.

Точно когато Якарино седеше с Айснер, уважаваната група за сигурност, Secure Community Network, изпрати отворено писмо до Мъск, предупреждавайки, че реториката на неговата платформа може да „подстрека към насилие“ срещу еврейската общност. „Хаштагове като #holohoax и #killthejews все още тласкат потребителите към антисемитско и насилствено съдържание“, строго предупреди организацията, добавяйки, че платформата има „да направи още почистване“.

Дори два от конкретните примери, посочени от Yaccarino, за които се предполага, че показват положителен опит за рекламодателите, бяха бързо отхвърлени в четвъртък. Yaccarino отпразнува маркетинга на Coca-Cola и State Farm на своите продукти в Twitter/X, като тя подчерта ангажимента на платформата към безопасността на марката. Но прогресивният наблюдател Media Matters бързо извади доказателства, показващи, че рекламите както на Coca-Cola, така и на State Farm всъщност са били показани в съседство с екстремистки и антиваксинни материали.

Причината за цялото осъдително съдържание е ясна. Под наблюдението на Мъск платформата приветства белите националисти, теоретиците на конспирацията, активистите против ваксините и различни други екстремисти с отворени обятия. Мъск, който рядко среща теория на конспирацията, която не приема, също даде възможност на тези неприятни потребители, като щастливо увеличи съдържанието им на уебсайта си срещу месечната такса от $8.

В един скорошен и показателен случай Мъск възстанови теорията на конспирацията на QAnon, популяризираща акаунт, който беше забранен за публикуване на изображения на сексуално насилие над деца. Потребителят по-късно беше възнаграден с изплащане от $2400 от програмата за споделяне на приходи от реклами на платформата, според екранна снимка, която публикува.

Междувременно, когато Мъск небрежно уволни хиляди служители на Twitter през първите няколко седмици на работа, той освободи компанията от много от служителите, натоварени с критичната роля на модериране на съдържанието. И той неравномерно е наложил правилата за модериране на съдържанието, привидно без да обръща внимание на това, което всъщност казват писмените условия на услугата на неговата платформа.

През цялото време Мъск очерняше и подкопаваше журналисти и новинарски организации, които действаха като свободни антитела в системата. И ако това не беше достатъчно, той лиши такива потребители от техния потвърден статус, създавайки токсична яхния, в която истината и дезинформацията са преплетени в едно.

Уви, не е чудно, че теориите на конспирацията и езикът на омразата процъфтяват в платформата.

Въпреки че Yaccarino може да показва смело лице пред камерите, неспособността й да види през полето на изкривяване на реалността на Мъск или поне да признае дълбоките проблеми на платформата, не е добра оферта за бъдещето на компанията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР