Лил победи с категоричното 3:1 като домакин на Олимпик Марсилия

...
Лил победи с категоричното 3:1 като домакин на Олимпик Марсилия
Коментари Харесай

Лил сложи край на надеждите на Марсилия за ШЛ и измести Монако от третото място

Лил победи с безапелационното 3:1 като хазаин на Олимпик Марсилия в първия дуел от 28-ия кръг на френската Лига 1. И четирите попадения паднаха през втората част на конфликта.

Резултатът бе открит от Джонатан Дейвид, който откри от дузпа в 54-ата минута, която беше отсъдена за нарушаване на капитана Самуел Жиго против самия Дейвид.

Лил удвои задатъка си в 71-ата минута, когато прецизен бе Реми Кабеля с красиво осъществяване в горния ляв ъгъл на Пау Торес след удар в наказателното поле.

От нищото Марсилия се върна в мача след чудноват автогол на Исмаили. До него се стигна, откакто Пиер-Емерик Обамеянг оказа напън на Алесандро Рибейро, който пък в опита си да почисти топката я прати в тялото на сътрудника си Исмаили и тя попадна във вратата на слисания Лука Шевалие – 2:1.

Много скоро по-късно, единствено три минути по-късно, Лил си върна преднината от две попадения. Тиаго Сантос получи извеждащо подаване отдяснов наказателното поле и пусна пас към точката за дузпа, където никой не наблюдава придвижването на Габриел Гудмундсон, който с десния крайник засече и постави точка на разногласието, оформяйки крайния резултат.

С този триумф Лил събра 49 точки и се настани на третата позиция, колкото има и Монако, който обаче занапред ще играе своя дуел от кръга, до момента в който вторият Брест е с точка повече, само че също с мач в ресурс. Марсилия остава на седмата позиция с 39 точки и възможностите за класиране в Шампионската лига следващата година съвсем изчезнаха, а тези за Лига Европа също стартират да понижават, защото петият Ница е с 43 пункта.

FULL-TIME: LOSC 3-1 Marseille

Three goals and a massive three points secured!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР